Μια συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Γιώργο Τσοντάκη παρουσιάζεται τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στις 20:30 στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Τσοντάκη εντάσσεται στη σειρά επετειακών εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το έτος Σκαλκώτα (2019), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου νεοέλληνα μουσουργού και βιολονίστα.

Τις συνθέσεις ερμηνεύει η δυναμικά εξελισσόμενη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών που διευθύνει ο Νίκος Τσούχλος.

Γιώργος Τσοντάκης. Ένας κρητικής καταγωγής ελληνοαμερικανός συνθέτης που έχει προταθεί δύο φορές για βραβείο Grammy και έχει τιμηθεί με τα μεγαλύτερα βραβεία σύνθεσης: το Grawemeyer Αward για το 2ο Κοντσέρτο για βιολί και το Charles Ives Living της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών. Σε αυτόν τον κορυφαίο δημιουργό που γεννήθηκε στην Αστόρια και ζει στo δάσος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι αφιερωμένη η συναυλία της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου (ώρα 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά πορτρέτα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα το Κoντσέρτο Unforgettable για δύο βιολιά (σολίστ: Απόλλων Γραμματικόπουλος ,Παναγιώτης Τζιώτης) καθώς και το Clair de lune του Γιώργου Τσοντάκη.

Το μουσικό πορτρέτο πλαισιώνεται με έργα Σκαλκώτα: τη μουσική από το μπαλέτο Τα παγανά, τρία κομμάτια από το λαϊκό μπαλέτο Η θάλασσα και ενορχηστρώσεις σε δύο σονάτες για τσέμπαλο του πολυγραφότατου μπαρόκ συνθέτη Ντομένικο Σκαρλάττι.

Το πρόγραμμα της συναυλίας επιγραμματικά

Νίκος Σκαλκώτας (1904–1949)

Τα παγανά

Γιώργος Τσοντάκης (γενν. 1951)

Unforgettable, κοντσέρτο για δύο βιολιά

Domenico Scarlatti (1685–1757)

Δύο σονάτες σε ενορχήστρωση Νίκου Σκαλκώτα

 Γιώργος Τσοντάκης

Clair de lune

Νίκος Σκαλκώτας

3 κομμάτια από τη «Θάλασσα»,

σε μεταγραφή του συνθέτη για μικρή ορχήστρα

 Tιμές εισιτηρίων

7 ευρώ  (φοιτητές, 65+, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 10 ευρώ(Ε΄ Ζώνη) ● 15 ευρώ (Δ΄ Ζώνη)

 Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

 Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: