Η Ζωή Τσόκανου ανεβαίνει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά ως διευθύντριά της, με ένα πλούσιο και αισιόδοξο πρόγραμμα από αγαπημένα έργα του κλασικού, αλλά και του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Η αριστουργηματική Εισαγωγή της όπερας «Φιντέλιο» του Μπετόβεν ‘Λεονώρα αρ.3, έργο 72b’ θεωρείται το τελειότερο δείγμα του είδους της. Το αισιόδοξο ‘Amor Fati’ του νυν καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουμεντάκη είχε προκύψει από ανάθεση της Κ.Ο.Θ., με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και πρωτοπαίχθηκε στην ιστορική συναυλία της ορχήστρας στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου (14 Δεκεμβρίου 2007). Πραγματεύεται την ανησυχία του ανθρώπου να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και ξεπερνώντας φόβους, ελπίδες και τον ίδιο το θάνατο, να κατακτήσει την ελευθερία. Το πρελούδιο του Ντεμπυσσύ πάνω στο ποίημα του Γάλλου συμβολιστή, Στεφάν Μαλλαρμέ ‘Το απομεσήμερο ενός Φαύνου’ ξετυλίγει μπροστά μας παραμυθένιες εικόνες με μία γοητευτική μουσική αφήγηση. Η φωτεινή ‘Δεύτερη Συμφωνία’ του Μπραμς είναι η δική του Ποιμενική. Η ομορφιά του φυσικού τοπίου της λίμνης Βέρτερ υμνείται με σπάνιο λυρισμό, ενώ η προκαλούμενη συναισθηματική ζεστασιά μεταδίδεται με τρόπο συγκλονιστικό, που συγκινεί κάθε ακροατή.

Πρόγραμμα:

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Εισαγωγή Leonore αρ.3, έργο 72b

Γιώργος Κουμεντάκης (1959): Amor Fati (2007)

Κλωντ Ντεμπυσσύ (1862-1918): Πρελούδιο από το ‘Απομεσήμερο ενός Φαύνου’

Γιοχάνες Μπραμς (1833-1897): Συμφωνία αρ. 2 σε ρε μείζονα, έργο 73

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία – 15 €

Εξώστης – 10 €

Μειωμένο – 5 €

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

«Η Ζωή Τσόκανου στο πόντιουμ της Κ.Ο.Θ.»

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Πληροφορίες: www.tsso.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: