Ο Δήμος Αγιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» και το Café Spitaki συνδιοργανώνουν τον 14ο Πανελλήνιο Κολυμβητικό Αγώνα Μεγάλων Αποστάσεων «Φιλοκτήτης».
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την την ερχόμενη Κυριακή 15 του μηνός και θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές απόστασης 7 και 1,5 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση του αγώνα των επτά χιλιομέτρων θα δοθεί από την παραλία της Κ. Σωτηρίτσας στις 11 το πρωί ενώ αυτή των 1,5 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί σε τριγωνική διαδρομή στην παραλία της Βελίκας. Ο τερματισμός και των δύο διαδρομών θα γίνει στην παραλία της Βελίκας στην οργανωμένη ακτή μπροστά από το Café Spitaki.
Το Σάββατο 14 του μηνός στο Café Spitaki θα διοργανωθεί ο καθιερωμένος βραδινός «κολυμβητικός περίπατος» απόστασης 1 περίπου χιλιομέτρου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα και να διανυκτερεύσουν στην περιοχή το Σάββατο ή και Κυριακή θα πρέπει να το δηλώσουν, καθώς επίσης και τα συνοδά μέλη, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, ώστε η οργανωτική επιτροπή να φροντίσει για την εξασφάλιση της διαμονής τους. Τονίζεται ότι συνοδά μέλη δεν απαιτούνται για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας τους.

Ο «Φιλοκτήτης» αποτελεί εδώ και 14 συνεχή χρόνια ένα σημαντικό αθλητικό θεσμό και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περιοχή αφού είναι ο μοναδικός – στο είδος του – αγώνας ανοικτής θαλάσσης που διεξάγεται στον νομό της Λάρισας. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι συμμετοχές αθλητών της κολύμβησης, από την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Χαλκιδική, την Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 14 έως 67 ετών!
Υγειονομικοί υποστηρικτές του αγώνα θα είναι οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων νομού Λάρισας. Ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος – προγνώστης Πάνος Αρχοντής έχει αναλάβει την φετινή χρονιά την κάλυψη του αγώνα μετεωρολογικά.
Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στα e-mail topalis.k@gmail.com και galatos01@gmail.com ενώ οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, συμπληρώνοντας πριν την εκκίνηση υπεύθυνη δήλωση.
Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στελεχώνουν και την φετινή χρονιά οι Νίκος Ντάγκας, Κώστας Τοπάλης, Άρης Γαλάτος και Ηρακλής Τσιάμαλος.
Οι αθλητές θα βραβευτούν για την προσπάθεια τους σε μια σεμνή τελετή μετά τη λήξη των αγώνων.

Μοιράσου το άρθρο: