Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου επιστρέφει για 33η συνεχή χρονιά και για πρώτη φορά ψηφιακά από την Τετάρτη 25/11 μέχρι την Παρασκευή 4/12. Οι φίλοι του ευρωπαϊκού σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίες του φετινού προγράμματος δωρεάν.

Το πρόγραμμα των προβολών θα περιλαμβάνει διαγωνιστικό τμήμα και επιλεγμένα αφιερώματα στο Μεταναστευτικό Ζήτημα μέσα από τα μάτια των Ελλήνων σκηνοθετών με τίτλο «Παράδεισος στη Δύση;», στην ταινία «Δεύτερη Ευκαιρία», στο έργο του Eric Rohmer και του Τάκη Κανελλόπουλου, καθώς επίσης και τα αφιερώματα «Μετα-αποκαλυπτικές εικόνες ενός αβέβαιου μέλλοντος» και «Το 1821 και οι πόλεμοι ανεξαρτησίας».

Το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου αποτελείται από επιλεγμένες νέες ευρωπαϊκές ταινίες που αναδείχθηκαν σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και ελληνικές ταινίες που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη διανομή στην Ελλάδα.

Φέτος διαγωνίζονται οι ταινίες:

«Digger» / Τζώρτζης Γρηγοράκης

«Dolce fine giornata» («Słodki koniec dnia») / Jacek Borcuch

«Listen» / Ana Rocha de Sousa

«The Last Ones» («Viimeiset») / Veiko Õunpuu

«Yellow Cat» («Sary mysyq») / Adilkhan Yerzhanov

«Ανάμεσα Στη Ζωή Και Το Θάνατο» («Sepelenmis Ölümler Arasinda» /
«In Between Dying») / Hilal Baydarov

«Η Iδιοκτησία» (A Herdade / The Domain) / Tiago Guedes

«Ιστορίες Από Το Δάσος Με Τις Καστανιές» («Zgodbe Iz Kostanjevih Gozdov» / «Stories From The Chestnut Woods») / Gregor Bozic

«Ντάνιελ ’16» / Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

«Ποιος, Ποιος Θα Φαγωθεί» / Ελπινίκη Βουτσά-Ρεντζεποπούλου

«Πολίτης Τρίτης Ηλικίας» / Μαρίνος Καρτίκκης

Όλες οι ταινίες της φετινής διοργάνωσης θα είναι διαθέσιμες στο κοινό για 24 ώρες, από τις 10.00 π.μ. της επίσημης μέρας προγραμματισμού τους, μέχρι και τις 10.00 π.μ. της επόμενης,
οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η θέασή τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο site του φεστιβάλ www.panoramafest.org

Μοιράσου το άρθρο: