«Διολίσθηση σε αντιδραστική ρητορική» καταλογίζουν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, οι πανεπιστημιακοί του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του κ. Μπουτάρη για το θέμα της παραβατικότητας στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή επιστολή φοιτητών του ΑΠΘ προς τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και τον Πρύτανη του ΑΠΘ για το θέμα των ναρκωτικών και της παραβατικότητας στο campus του ιδρύματος, κρίνει και κατακρίνει βιαστικά, επιπόλαια και αποσπασματικά δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για το θέμα αυτό», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και προσθέτουν: «Ο δήμαρχος προχωρεί ακόμη παραπέρα και ανακαλεί από τις σκοτεινές εποχές της πατρίδας μας αλλά και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης και του ΑΠΘ, ιδέες και προτάσεις για προληπτικές παρεμβάσεις (προφανώς της αστυνομίας) στον χώρο του Πανεπιστημίου, σε πλήρη αμφισβήτηση του πανεπιστημιακού αυτοδιοίκητου και του ασύλου, θεσμών και αξιών που κατακτήθηκαν μετά από πολύχρονους αγώνες της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υιοθετώντας απόλυτα το δόγμα «νόμος και τάξη» προσεγγίζει επιφανειακά και ατελέσφορα ένα υπαρκτό, διαχρονικό και σύνθετο πρόβλημα, αυτό της νεανικής παραβατικότητας, που δεν αφορά μόνο το πανεπιστήμιο και τον εγγύς χώρο έξω από αυτό αλλά ολόκληρη την κοινωνία».

Μοιράσου το άρθρο: