Τα εγκαίνια του θεματικού πάρκου «Κόκκινο στα Ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή»,  πραγματοποιήθηκαν χθες, στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου. Το πάρκο  απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών Σχολείων και περιλαμβάνει βιωματικές  διαδραστικές δραστηριότητες.

Εμπνευστής  και δημιουργός αυτής της δράσης, είναι η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και  την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε για την συγκεκριμένη δράση: «Η οδική ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας. Με αυτή την προοπτική και αυτό το στόχο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προχωρούν σε πρωτοβουλίες, όπως το πάρκο οδικής ασφάλειας, προκειμένου να ενισχύσουν τις γνώσεις των μικρών παιδιών στα ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Σαν φορείς που νοιαζόμαστε για το μέλλον του τόπου μας, οφείλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους.  Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και κάτι ακόμα: Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο κανόνες, είναι και παράδειγμα. Τα παιδιά μας παρακολουθούν. Και ακολουθούν το δικό μας παράδειγμα. Ας είμαστε λοιπόν όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούμαστε στο δρόμο, για την δική μας ασφάλεια αλλά και για να μεγαλώσουμε μία γενιά με καλύτερη κυκλοφοριακή παιδεία».

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Α’, Β’ Γ’ και Δ’ τάξης, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που έχουν σχεδιασθεί με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης. Αυτές είναι:

  • Τηλεπαιχνίδι buzzer με θέμα: «Κυκλοφορώ Σωστά;».
  • Παιχνίδι τύπου επιτραπέζιο με τάπητα διαστάσεων 20 τ.μ. και θέμα: «Μαθαίνω να κυκλοφορώ».
  • Παιχνίδι – τάπητας διάδρομος και πίνακας με θέμα: «Βρες το σήμα»,
  • Εργαστήριο Ζωγραφικής.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εμπνευστής  και δημιουργός του θεματικού πάρκου Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι δέχονται ερεθίσματα, ενστερνίζονται σωστές συμπεριφορές οδήγησης και αποκτούν παιδεία που θα τους κάνει σωστούς οδηγούς στο μέλλον.

Η συμμετοχή μαθητών στη συγκεκριμένη  δράση στο Αγρίνιο ξεπέρασε τους 1.500  ενώ επόμενοι σταθμοί του  είναι το Μεσολόγγι, Ναύπακτος , Πύργος, Αμαλιάδα, Πάτρα, Αίγιο, Δυτική Αχαΐα και Κλειτορία.

Νίκη Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: