Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού –COVID 19- με σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ λειτουργεί ανοιχτή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία στα τηλέφωνα 2821028166 και 2821051214 από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30-14:30 καθώς Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 17:30- 20:30.

Η Πρόεδρος του Δ,Σ. του Κέντρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης και ενίσχυσης των κοινωνικών και προνοιακών δομών, καθώς και στην πέρα από κάθε αμφιβολία σπουδαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο θα πρέπει να ενισχυθεί γενναία.

Ακούστε τη συνέντευξή της:

Στις γραμμές επικοινωνίας μπορεί να καλέσει οποιοσδήποτε συνάνθρωπός μας αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει με κάποιον ειδικό για θέματα άγχους, μοναξιάς, απογοήτευσης και δυσφορίας από την καθημερινή ζωή. Γενικότερα μπορούν να συζητηθούν θέματα που αφορούν στις δυσκολίες στην επικοινωνία μας στο οικογενειακό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με το οποίο αλληλεπιδρούμε.

Για τις ανθρώπινες ανάγκες, για την κρίση που βιώνουν συμπολίτες μας, αλλά και για το θετικό πρόσημο που παίρνουν τα Χανιά σε επίπεδο λειτουργίας δομών στήριξης ανθρώπων σε κρίση, μίλησε στο δημόσιο ραδιόφωνο η Κοινωνική Λειτουργός, Μαρία Επιτροπάκη.

Ακούστε τη συνέντευξή της:

Σκοπός είναι η στήριξη των ανθρώπων που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στη νέα πραγματικότητα αλλά και η συναισθηματική υποστήριξη οποιουδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη ή νιώθει ψυχικό πόνο.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ιστοσελίδας: www.prolipsichania.gr και E-mail:Kepronch@otenet.gr
Στις τηλεφωνικές κλήσεις απαντούν Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγος.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Μοιράσου το άρθρο: