Συμμορφώνονται πολίτες και επιχειρήσεις στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε ποσοστό 78%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που προέκυψαν από τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά το χρονικό διάστημα από 2 Φεβρουαρίου έως και 15 Φεβρουαρίου.

Όπως τονίζεται η ΕΑΔ σε συνεργασία με τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α) της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Από το σύνολο των 311 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 78% των περιπτώσεων
• Από το σύνολο των 69 παραβάσεων μόνο 13 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα.
• Βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 58.300 ευρώ.
Στο Ρέθυμνο, από τον έλεγχο που έγινε σε 18 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε πρόστιμο 500€ σε 1 κατάστημα για την ανεύρεση σταχτοδοχείων και ύπαρξη έντονης μυρωδιάς καπνού
Στο Καστέλι Κισάμου, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε 19 καταστήματα ΚΥΕ, την Τετάρτη 12.02.2020, δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν ή άλλες παραβάσεις, οπότε δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα. Διαπιστώθηκε η συμμόρφωση θαμώνων και καταστηματαρχών. Η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχθηκε για πρώτη φορά.
Στο Ηράκλειο, στον έλεγχο που διενεργήθηκε σε 15 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στις 13.02.2020, επιβλήθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα:
α) πρόστιμο 500€ σε 2 καταστήματα για ανοχή καπνιζόντων,
β) πρόστιμο 500€ ευρώ σε 2 καταστήματα για απουσία σήμανσης και ύπαρξη σταχτοδοχείων σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα,
γ) πρόστιμο 500€ σε 2 καταστήματα για μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος και
δ) πρόστιμο 500€ σε 1 κατάστημα για μη τήρηση νόμιμου βιβλίου αναφοράς καπνίσματος.
Επίσης βρέθηκαν 4 θαμώνες να καπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρεπόταν και τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 100€ στον καθένα.

Μοιράσου το άρθρο: