Στη σύλληψη 12 ατόμων -11 αλλοδαπών και ενός Έλληνα- μετά μάλιστα από καταδίωξη προχώρησαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού στη Σούδα σήμερα το πρωί.

Κλιμάκιο ανδρών του Λιμενικού επέβλεπε και έκανε ελέγχους στο πλοίο της ΑΝΕΚ μετά τον κατάπλου του στο λιμάνι στης Σούδας σήμερα το πρωί, όταν εντόπισαν μια ομάδα 20 περίπου αλλοδαπών, οι οποίοι αποβιβάστηκαν μαζί.

Από το πλοίο αποβιβάστηκε και ένα αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν κάποιοι από τους αλλοδαπούς.

Στην απόπειρα των Λιμενικών να σταματήσουν το όχημα για έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και το όχημα να ακινητοποιηθεί στη Λεωφόρο Σούδας.

Στο Λιμεναρχείο προσήχθησαν 11 συνολικά άτομα, ενώ διαπιστώθηκε ότι τόσο ο οδηγός –Μαροκινής καταγωγής- όσο και οι άλλοι 10 δεν βρίσκονται νόμιμα στην χώρα.

Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα, φαίνεται πως ο Μαροκινός επρόκειτο να μεταφέρει τους 10 αλλοδαπούς σε συγκεκριμένο σπίτι σε περιοχή της Κισάμου με την συνεργασία και ενός Χανιώτη, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κύκλωμα διακίνησης παράνομων αλλοδαπών από τον Πειραιά στα Χανιά και στην Κίσαμο, προκειμένου στην συνέχεια με κάποιο σκάφος θα αναχωρούσαν προς τα δυτικά και πιθανότητα προς την Ιταλία.

Μοιράσου το άρθρο: