Με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και τον αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των τμημάτων Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Τεχνικής και Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, προκειμένου να μεταφέρουν την έντονη ανησυχία των γονέων για την πορεία των εργασιών στο κολυμβητήριο Χανίων.

Οι εκπρόσωποι των γονέων τόνισαν για άλλη μια φορά ότι «περισσότεροι από τους 900 αθλητές που αθλούνται στις κολυμβητικές δεξαμενές αυτή την στιγμή έχουν μείνει χωρίς χώρο άθλησης αναμένοντας την υλοποίηση υποσχέσεων που θεωρητικά θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια για την αφαίρεση του στεγάστρου και την άμεση τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά όλες οι πισίνες, Θεωρούσαμε δεδομένο ότι άμεσα και πριν το χειμώνα θα είχε τοποθετηθεί νέο στέγαστρο».

Όμως, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «η πραγματικότητα δυστυχώς μας διαψεύδει και ενώ μπαίνουμε στον χειμώνα ακόμα δεν έχει γίνει το πρώτο βήμα της αφαίρεσης που πλέον όσο άμεσα και να ολοκληρωθεί δεν θα έχει αξία αν με την διαδικασία του κατεπειγόντως δεν τοποθετηθεί το νέο στέγαστρο. Είναι άδικο για τα μικρά παιδιά της πόλης μας που θέλουν να μάθουν να κολυμπούν αλλά και για τους αθλητές αξιώσεων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων οι συνθήκες να είναι ντροπιαστικές».

Σημειώνουν ακόμα: «Ο Δήμαρχος κ. Σημανδηράκης κατανόησε τις ανάγκες και παρόλο που τα αιτήματα μας δεν άπτονται της αρμοδιότητας του δήμου ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή και ο ίδιος προσωπικά θα είναι διαθέσιμος να συμβάλει όπου χρειαστεί στο μέτρο του δυνατού όπως άλλωστε και κατ’ επανάληψη έχουν κάνει…

Υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητη η άμεση επαναλειτουργία της 25άρας και της 12μισάρας πισίνας προκειμένου με ασφάλεια τα παιδιά μας να μπορούν να αθλούνται και να διεκδικούν τους στόχους τους. Απαραίτητο για αυτό είναι η άμεση αφαίρεση του σκέπαστρου των μικρών κολυμβητικών δεξαμενών και η άμεση τοποθέτηση νέου καθώς και η τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού.»

 

Μοιράσου το άρθρο: