Να πάρει θέση, στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, για το θέμα επιβολής διοδίων στο ΒΟΑΚ, καλεί το Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ανθούσης, υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να πληρώνει ο λαός διόδια για ένα δρόμο που ήδη τον έχει ακριβοπληρώσει και πρόσθεσε ότι υπάρχει διαχρονική πολιτική ευθύνη για τον ΒΟΑΚ. Έκανε λόγο για πολιτικό κατεστημένο Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμου Πλατανιά, «που νοιάζονται πώς θα εξυπηρετήσουν επιχειρηματικούς ομίλους». Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. στο Δήμο Πλατανιά ανάφερε, επίσης, ότι μεθοδεύεται από την πλειοψηφία στο Δήμο, η παραχώρηση σε εργολάβους τομέων όπως η καθαριότητα και το πράσινο .

Η Ερώτηση του κ. Ανθούση:

Προς τον κ. Δήμαρχο Μαλανδράκη Ιωάννη

Η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για ΒΟΑΚ με διόδια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Εδώ και πολλά χρόνια γινόταν μια εντατική προετοιμασία της κοινής γνώμης να αποδεχτεί αυτή τη λύση, τόσο με την επίκληση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, όσο και με την πλύση εγκεφάλου για τη δήθεν αδυναμία χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ από πλευράς δημοσίου.

Αυτή η «αδυναμία» του δημοσίου ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησαν όλες οι κυρίαρχες δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για να συσκοτίσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ τους, δηλαδή να μη διαθέτουν πλέον το κρατικό χρήμα για δημόσια έργα που θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού, αλλά για να «προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια», ή αλλιώς να τους εξασφαλίσουν πρόσθετα και σίγουρα κέρδη.

Σε αυτή την μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης, πήραν ενεργό μέρος στελέχη και παρατάξεις και της τοπικής διοίκησης . Από τη μια διατύπωναν προτάσεις δανεισμού από διάφορες πηγές και με διάφορους όρους, αποδεχόμενοι το πρόσχημα της δήθεν αδυναμίας του δημοσίου και από την άλλη δεν έπαιρναν καθαρή θέση αν συμφωνούν ή όχι με τα διόδια.

Στην ουσία, δια της σιωπή σας αποδέχεστε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να χαρίζεται το δημόσιο χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους – επενδυτές, που δήθεν είναι φορέας «ανάπτυξης».

Εδώ και πολλά χρόνια έχετε παραιτηθεί από τη διεκδίκηση κατασκευής ενός ΒΟΑΚ δημόσιου, ασφαλούς, σύγχρονου, ελεύθερης πρόσβασης, χωρίς διόδια η άλλης μορφής εκμετάλλευση ή δανεισμό, με προστασία του περιβάλλοντος και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου σαφώς και δεν θα σταματά έως τα Χανιά αλλα θα φτάνει έως και το Καστέλι .

Ζητούμε από τον Δήμαρχο Πλατανιά και το Δημοτικό συμβούλιο,

έστω και σήμερα να επανατοποθετηθεί καθαρά και να απαιτήσει από την κυβέρνηση την κατασκευή του ΒΟΑΚ, με τις παραπάνω προδιαγραφές και ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανθούσης Δημήτριος

Κουμάκη Αλεξία

Μαριανάκης Στυλιανός

Ακούστε τη συζήτηση:

Μοιράσου το άρθρο: