Αρνητικό βγήκε χθες το βράδυ και το τρίτο τεστ για κορωνοϊό για τον 88χρονο άνδρα, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, μετά την αρχική πρώτη διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από τον Covid – 19.

H διαφορά στα αποτελέσματα του τεστ είχε δημιουργήσει μία σύγχυση στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο Αιμοδυναμικό Τμήμα του ΠΑΓΝΗ, όπου είχε νοσηλευθεί πριν από λίγες ημέρες ο ηλικιωμένος άνθρωπος. Μάλιστα, η υπεύθυνη της Κλινικής Covid του νοσοκομείου Αγγελική Δαμιανάκη έσπευσε να αποσαφηνίσει την κατάσταση με ανάρτησή της στα social media.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ανέφερε «από τη στιγμή που το αρχικό δείγμα του 87χρονου ήταν θετικό σημαίνει ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί από τον covid19. Το δεύτερο δείγμα που βγήκε αρνητικό δεν αναιρεί ότι ο ασθενής πάσχει από covid 19. Ο ασθενής πάσχει από covid 19 κ το δείγμα ήταν ψευδως αρνητικό είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό , είτε ότι ο ιός έχει κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικο υλικό, είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή».

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να παρθεί νέο δείγμα από τον 76χρονο που επίσης έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην ίδια μονάδα.
Θετικό είναι ωστόσο το γεγονός, ότι όλες οι επαφές τόσο των δύο ανδρών όσο και των γιατρών και του προσωπικού του ΠΑΓΝΗ όπου βρέθηκαν αρνητικές.

Μοιράσου το άρθρο: