Αυτοψία στο έργο της ΔΕΥΑΧ «Δίκτυα ομβρίων στο επαρχιακό δίκτυο και την ΠΕΟ Κισσάμου – Χανίων» και, συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Σούδας από όπου και έχει ξεκινήσει το έργο, πραγματοποίησαν χθες ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιχείρησης Χρυσή Χατζηδάκη, συνοδευόμενοι από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 18 Νοεμβρίου του 2019 και προβλέπει κατασκευή νέων δικτύων ομβρίων σε επαρχιακό δίκτυο και την Π.Ε.Ο. Κισσάμου Χανίων στις Δημοτικές Ενότητες Σούδας, Ακρωτηρίου, Νέας Κυδωνιάς και Θερίσου του Δήμου Χανίων.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 3.013.200,00 ευρώ με Φ.Π.Α. και έχει χρονοδιάγραμμα 18 μήνες.
Η χρηματοδότησή του γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά την επίσκεψή του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως δημοτική αρχή προχωράμε στην εκτέλεση βασικών έργων υποδομών, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου Χανίων. Τμήμα ενός τέτοιου έργου αποτελεί και το σημερινό έργο που ξεκινάει να εκτελείται στη Δημοτική Ενότητα Σούδας από τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, με στόχο την προσαρμογή μας στις κλιματικές αλλαγές και την αποφυγή καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κάτω Σούδας, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογα έργα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας».

Ενώ η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κ. Χρυσή Χατζηδάκη τόνισε ότι: «Σκοπός της σημερινής μας επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης ενός σημαντικότατου έργου υποδομής στην περιοχή της Σούδας.


Το έργο αυτό σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων υλοποιούμενων έργων ομβρίων στην ίδια περιοχή, όπως αυτά στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου της Κάτω Σούδας, καθώς και με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της διαπλάτυνσης εξόδου και εκβολής του χειμάρρου Μορώνη, για το οποίο η πρόσφατη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων (05-05-2020) ανοίγει το δρόμο ένταξης και υλοποίησης του έργου μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, θα θωρακίσουν την περιοχή της Σούδας από τις συχνές πλημμύρες του παρελθόντος.
Παράλληλα, μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή Βλητέ (Συμμαχικό νεκροταφείο), για την επίλυση των συχνών προβλημάτων που δημιουργούνται από τις πλημμύρες στην περιοχή».

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου στην περιοχή της οδού Αλ. Παπαναστασίου (είσοδος από Εθνική οδό προς Σούδα) θα ισχύει η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, καθώς και η απαγόρευση της στάθμευσης, στην οδό Αλ. Παπαναστασίου από τον κόμβο με τη Λεωφόρο Σούδας έως τον κόμβο με την εθνική οδό στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας (από Σούδα προς Εθνική οδό).

Η κυκλοφορία θα διενεργείται από τον ίδιο δρόμο. Η παρεμπόδιση θα έχει ισχύ από σήμερα 14/05/2020 ημέρα έναρξης των εργασιών, με εκτιμώμενο χρόνο αποπεράτωσης τους δυο μήνες.

Επίσης θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς η απαγόρευση της στάθμευσης επι του ανωνύμου δρόμου του σχεδίου πόλης Σούδας, καθ΄ όλη τη διάρκεια των εργασιών στην περιοχή του έργου.

Μοιράσου το άρθρο: