Μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων ενεργοποιείται άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα και οι λακκούβες, που έχουν προκύψει στο οδικό δίκτυο σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων, έπειτα και από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή.

unnamed (1)

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/1, θα γίνει καταγραφή των περιπτώσεων, που απαιτείται άμεση παρέμβαση από πλευράς του Δήμου, ενώ θα καταγραφούν και τα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας, προκειμένου να ζητηθεί από μέρους της η διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης. Σύντομα ξεκινά εργολαβία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αναφορικά με τα ασφαλτικά, ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται ακόμη μία εργολαβία της Δημοτικής Επιχείρησης και του Δήμου Χανίων.

“Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Δήμος Χανίων και Δ.Ε.Υ.Α.Χ., προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να διορθώσουμε το πρόβλημα, που προέκυψε με την κακοκαιρία στο ήδη επιβαρυμένο οδικό μας δίκτυο”, τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι είναι αδύνατο να επισκευαστεί το σύνολο του δικτύου, λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων του Δήμου. “Μας έχει μεταβιβαστεί από το Κράτος η ευθύνη της συντήρησης του οδικού δικτύου, χωρίς να μας έχουν δοθεί οι ανάλογοι πόροι”, προσθέτει ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι ο “Καλλικρατικός” Δήμος Χανίων στην παρούσα φάση λαμβάνει πόρους, που αντιστοιχούν σε αυτούς, που λάμβανε κατά το παρελθόν ο πρώην Δήμος Ελ. Βενιζέλου.

“Θα ενεργοποιηθεί συγκρότημα παραγωγής ασφαλτομίγματος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και με τη συνδρομή προσωπικού και μηχανημάτων της Τεχνικής μας Υπηρεσίας θα παρέμβουμε με τις δικές μας δυνάμεις”, κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τις Δημοτικές Ενότητες, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Κώστας Στεργιάννης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Μοιράσου το άρθρο: