Μέσα στο 2019 αναμένεται να δημοπρατηθεί η πρώτη φάση του έργου οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολης-Πετρέ, όπως διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σε συνάντησή τους στο υπουργείο Υποδομών, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων μελετών και διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου, για το οποίο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή πέντε τρισκελών ισόπεδων κόμβων, 14 θέσεις εισόδου-εξόδου στον ΒΟΑΚ, 18 στάσεις λεωφορείων, ασφαλτοστρώσεις, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης και κατασκευή έντεκα πεζοδιαβάσεων, εκ των οποίων 8 πεζογέφυρες και τρεις υπόγειες. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων υπολογίζεται σε 10.000.000 ευρώ.

Επίσης, συζητήθηκε η πορεία της δεύτερης φάσης, η οποία περιλαμβάνει τη βελτίωση-επέκταση των παράπλευρων οδών του ΒΟΑΚ και την κατασκευή πέντε γεφυρών στα ρέματα Δελφίνου, Μουσέλα και Πετρέ, για την αποκατάσταση της συνέχειάς τους καθ’ όλο το μήκος. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης των παρεμβάσεων της δεύτερης φάσης εκτιμάται σε 5.000.000 ευρώ.

Με βάση την κοινή διαπίστωση ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών ενημέρωσε ότι έχει δρομολογηθεί η άμεση ανάθεση των αναγκαίων συμπληρωματικών μελετών για την πλήρη ωρίμανση και της δεύτερης φάσης.
Αναφορικά με την αποκατάσταση του ΒΟΑΚ, από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα, ο κ. Κουκιανάκης ζήτησε την επίσπευση των σχετικών έργων ειδικά στη θέση “Μεγάλα Χωράφια”.

Μοιράσου το άρθρο: