Επίσκεψη στο έργο διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Ταυρωνίτη στο Δήμο Πλατανιά προϋπολογισμού 9.000.000 εκατομμυρίων ευρώ, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Π Ε. Χανίων.

Συνοδευόμενος από το δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη, την εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλο, Σοφία Μαλανδράκη, τη γενική διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Ελένη Δοξάκη, Δημοτικούς Συμβούλους και τεχνικούς, ξεναγήθηκε στο έργο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως 25 Φεβρουαρίου 2019 είχαν σημειωθεί πρωτοφανείς καταστροφές στο σημείο αυτό με αποτέλεσμα να παρασύρει ο ορμητικός χείμαρρος κάθε υποδομή που υπήρχε. Το έργο αφορά την κοιτοποίηση και εργασίες προστασίας σε μήκος έξι χιλιομέτρων.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης αποτελεί ένα έργο που αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους Δήμους και έκανε έκκληση προς όλους τους Δήμους για ώριμες μελέτες.

Μοιράσου το άρθρο: