Με το τρίπτυχο τέχνη – φως – χρώμα να αποτελεί τη βασική φιλοσοφία της προσπάθειας, η πόλη των Χανίων και το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων έχουν «φορέσει» τα γιορτινά τους δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και «καλώντας» μικρούς και μεγάλους να βιώσουν από κοντά το εορταστικό κλίμα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στο βασικό εορταστικό πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνονται μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 223 εκδηλώσεις που οργανώνονται τόσο στην πόλη, όσο και στις περιαστικές περιοχές.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος, ενώ δεκάδες ακόμα εκδηλώσεις οργανώνονται από συλλόγους, φορείς και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η διοργάνωση στις 26 Δεκεμβρίου του «santa run» της μεγάλης παρέλασης των Αγίων Βασίληδων με τα έσοδα να διατίθενται σε ιδρύματα της πόλης που φροντίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων με την οργάνωση για πρώτη φορά να αναλαμβάνει ο δήμος σε συνεργασία με εθελοντές, φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Επίσης για πρώτη φορά αξιοποιείται ως χώρος εορταστικών εκδηλώσεων το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας όπου στήθηκε η «Παραμυθούπολη» και σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για μικρούς και για μεγάλους.

Στο πάρκο έχουν στηθεί δεκάδες μικρά σπιτάκια, όπου θα γίνονται διάφορες δράσεις, ενώ στον ίδιο χώρο στήθηκε και «η γωνιά της αγάπης», όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αγορές με τα έσοδα να δίνονται σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ακόμα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», οργανώνεται από 21- 23 Δεκεμβρίου μουσικό τριήμερο, ενώ το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου ανοίγει τις πύλες του φιλοξενώντας δράσεις για παιδιά.

Εκτός από αυτές τις δράσεις, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται προβολές παιδικών ταινιών, μουσικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, βραδιές χορού, παραδοσιακές εκδηλώσεις φεστιβάλ μαριονέτας.

Σε όλη την διάρκεια των εορτών δύο τραινάκια θα μεταφέρουν στο κέντρο δωρεάν μικρούς και μεγάλους.

Την ξεχωριστή τους θέση στις εκδηλώσεις έχουν και δράσεις στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων με πρωταγωνιστές τους ωφελούμενους των Κέντρων.

Παράλληλα στις περιαστικές περιοχές – δημοτικές ενότητες οργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις.

Την ευθύνη της οργάνωσης έχουν τα τοπικά συμβούλια σε συνεργασία με τον δήμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: