Συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία των αλληλέγγυων πολιτών, που από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με απόφαση της χθεσινής συνέλευσης των αλληλέγγυων πολιτών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της αστυνομίας στο λόφο Καστέλι, το πρωί του Σαββάτου και την εκκένωση του πρώην κτιρίου της 5ης Μεραρχίας, όπου στεγαζόταν η κατάληψη Ρόζα Νέρα τα τελευταία 16χρόνια. Από το πρωί στήθηκε μικροφωνική στην είσοδο του Δημαρχείου, συγκεντρώθηκε κόσμος, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται γύρω και μέσα στο κτίριο του Δήμου.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, ζήτησε από το Δήμαρχο να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα της δρομολογημένης επένδυσης στο ιστορικό κτήριο, εκφράστηκε η διαμαρτυρία για την παρουσία των ΜΑΤ στον λόφο Καστέλι, ενώ έγινε λόγος για αστυνομοκρατία στα Χανιά και παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στην αστυνομία. Παράλληλα, από τους αλληλέγγυους της κατάληψης ζητήθηκε να μη γίνει αλλαγή στο υπό διαμόρφωση χωροταξικό, καθώς μόνο με αλλαγή του μπορεί το κτήριο της Μεραρχίας να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά τάχθηκε ενάντια στην «ξενοδοχοποίηση» της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης και θα ζητηθεί από όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση. Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης αποκάλυψε ότι πριν λίγους μήνες, και όταν έληγε η σύμβαση του επενδυτή με το Πολυτεχνείο, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των μελών της Συγκλήτου, όπου ο Δήμαρχος ζήτησε να παρέμβει και πρότεινε, σε συνεννόηση με την περιφέρεια Κρήτης, αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση, ο δήμος από κοινού με την Περιφέρεια να αναλάβουν την διαδικασία συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου με δικά τους έξοδα. Παρόλα αυτά το Πολυτεχνείο αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του επενδυτή για εξάμηνη παράταση της σύμβασης, με τους όρους που εκείνος πρότεινε. 

Μοιράσου το άρθρο: