Στη σύλληψη του 39χρονου πατέρα που επιτέθηκε σε καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, προχώρησε η αστυνομία μετά και από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο εκπαιδευτικός.

Ο εκπαιδευτικός δέχθηκε επίθεση την ώρα ενημέρωνε μαθητή ότι πρέπει να φορέσει προστατευτική μάσκα προκειμένου να παραμείνει στον αύλειο χώρο του σχολείου. Ο πατέρας του μπήκε στην αυλή επιτέθηκε φραστικά στον καθηγητή και στη συνέχεια του έριξε μια κουτουλιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία σε ανάρτησή της στο facebook τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Για το περιστατικό που συνέβη το πρωί στην αυλή του σχολείου, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ σε κοινή τους ανακοίνωση, οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων καταδικάζουν το συμβάν, ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά.

Μοιράσου το άρθρο: