Την απογοήτευσή τους για την απόρριψη του αιτήματος για διατήρηση του αριθμού τμημάτων στις τάξεις Α΄ και Β΄ του 5ου Γυμνασίου Χανίων, εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Χανίων και ο Περιφερειακός Διευθυντής αποφάσισαν την μείωση των τμημάτων στο σχολείο, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, να λειτουργούν τμήματα 25-28 μαθητών, παρά τις διαθέσιμες αίθουσες που υπάρχουν. Στη συνέχεια, σύλλογος τονίζει ότι την ευθύνη για ότι προκύψει, δεν θα την έχουν ούτε οι γονείς ούτε οι μαθητές, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες και Προϊστάμενοι.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Σας πληροφορούμε ότι οι γονείς και τα παιδιά μας ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σε όλες τις εκφάνσεις της εξωσχολικής ζωής των παιδιών μας. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι γονείς και τα παιδιά του σχολείου μας έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους.
Από εδώ και πέρα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Χανίων καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση αναλαμβάνουν την ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με την Πανδημία προκύψει στο σχολείο μας».
«Σεβόμενοι – επισημαίνουν – και συνεχίζοντας τη μέχρι σήμερα υπεύθυνη στάση απέναντι στους γονείς και τους μαθητές, ζητούμε την άμεση επανεξέταση της απόφασης σας με έμφαση στη σημερινή πραγματικότητα ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τους ειδικούς και τις οδηγίες που επιμένετε να μας στέλνετε. Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων επιφυλάσσεται σε κάθε νόμιμο δικαίωμα του».

Μοιράσου το άρθρο: