Τα παιδιά δημιουργούν και εκφράζονται καλλιτεχνικά μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.


kids-artsΠαραμυθοσάββατα, βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών 

Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 12:00. Δώσ’ μου το χέρι σου (της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη)

Η αρκούδα με τα δυο αρκουδάκια της και η αλεπού με τα αλεπουδάκια της μαλώνουν. Η καθεμιά θέλει να πάρει δικό της το μέλι που βρήκαν για να το φάει με τα παιδάκια της. Βιωματικό εργαστήρι με θέμα τη δύναμη της συνεργασίας και της ομαδικότητας, με στόχο την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Περιλαμβάνεται αφήγηση παραμυθιού, διασκεδαστικά παιχνίδια και ευωδιαστές πρωτομαγιάτικες κατασκευές. Διάρκεια 60 λεπτά. Κόστος Συμμετοχής 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες και κρατήσεις: info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου.

Μικροί Καλλιτέχνες, βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες για παιδιά 4-8 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι με τις Τέχνες «Μικροί Καλλιτέχνες» τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να παρατηρήσουν και να επεξεργαστούν διάφορες μορφές τέχνης, όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η αρχιτεκτονική. Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά ανακαλύπτουν ένα έργο τέχνης και γνωρίζουν τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε. Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνουν τα δικά τους έργα τέχνης διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά και τα παρουσιάζουν ο ένας στον άλλο.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017, 17:00. «Ο Τσελίστας» Πωλ Γκογκέν

Αυτή τη φορά στο εργαστήρι συναντάμε το πορτρέτο του Σουηδού τσελίστα Φριτς Σνέκλουντ. Παιδιά, αν αρέσει και σε εσάς η μουσική, ελάτε να ανακαλύψετε αυτό το έργο τέχνης, να ακούσετε τον ήχο του τσέλου και να ταξιδέψετε ακούγοντας τη μοναδική μελωδία του. Έχετε ξανά ακούσει τον ήχο ενός τσέλου; Πολλοί λένε ότι μοιάζει με την ανθρώπινη φωνή. Εσάς θα σας άρεσε να παίζετε κάποιο μουσικό όργανο; Πώς νομίζετε ότι νοιώθει ο τσελίστας σε αυτό το έργο τέχνης όταν παίζει μουσική; Εσείς πώς θα νιώθατε; Διάρκεια 60 λεπτά. Κόστος Συμμετοχής 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες και Κρατήσεις: info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου.

Μαγικά Πειράματα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5-8 ετών

Στο εργαστήριο «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Κυριακή 30 Απριλίου 2017, 11:00. Τα βότανα στις αυλές της Πλάκας 

Σας περιμένουμε στον πιο ιστορικό δρόμο της Αθήνας, για να ανακαλύψουμε τα βότανα και τις ιδιότητες τους. Στους δρόμους της Πλάκας, στη σκιά της Ακρόπολης τα παιδιά ανακαλύπτουν την αρχέγονη δύναμη των βοτάνων, από τη φαρμακευτική και την καταπραϋντική τους δράση μέχρι την καθημερινή μαγειρική αλλά και την καλλυντική τους χρήση. Τα παιδιά πειραματίζονται με τα πιο περίεργα βότανα και ανακαλύπτουν τον περίεργο κόσμο των αρχαίων ασκληπιείων. Διάρκεια 60 λεπτά. Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη. Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες και κρατήσεις: info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Υφαντομπλεξίματα, εργαστήρι υφαντικής για παιδιά 4-9 ετών

Η υφάντρα αράχνη είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της υφαντικής τέχνης μέσα από ένα παιχνίδι με μαλλί, κλωστές και χαρτόνια. Με τη βοήθειά της, τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου πειραματίζονται με υλικά της φύσης, δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές. Καθώς τα εργαστήρια εξελίσσονται, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υλικά της υφαντικής (μαλλί, νήματα, τσόχα) και τεχνικές ύφανσης.

Κυριακή 30 Απριλίου 2017, 12:00. Η φύση γιορτάζει. 

Η υφάντρα αράχνη περιμένει τους μικρούς της φίλους να γιορτάσουν παρέα την Πρωτομαγιά υφαίνοντας όμορφα λουλούδια. Διάρκεια 60 λεπτά. Κόστος Συμμετοχής 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες και κρατήσεις: info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. Σχεδιασμός και εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου.

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών.

Κυριακή 30 Απριλίου 2017, 11:00-13:30

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους.

Φτάνοντας στο Μουσείο ακολουθούμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου κάνουμε στάσεις σε επιλεγμένα εκθέματα. Μέσα από μικρές δράσεις, τα παιδιά φωτίζουν λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να τους πει. Έξω από το μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά χαίρονται μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί φτιάχνει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια.
Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ. Eκπτώσεις στα αδέλφια και στα μέλη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Διάρκεια: 2,5 ώρες. Πληροφορίες και κρατήσεις: info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη (παιδαγωγός-εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων). Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μοιράσου το άρθρο: