Η βλάβη στο αντλιοστάσιο Τσιβαρά του Ο.Α.Κ., από το οποίο ενισχύεται με νερό ύδρευσης η Δ.Ε. Βάμου, αποκαταστάθηκε, οπότε θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη υδροδότηση της περιοχής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκηςμ ο οποίος χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση αγοράς νερού από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, για ενίσχυση της ύδρευσης περιοχών του Δήμου, την οποία παρέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή και ήδη από την προηγούμενη θητεία της άρχισε τις απαιτούμενες ενέργειες για την άρση της.

Προς τούτο προχώρησε, όπως είχε δεσμευτικά εξαγγείλει, στην χρονοβόρα, δυστυχώς, διαδικασία εκπόνησης μελετών έργου μεταφοράς νερού ύδρευσης, στην παραπάνω περιοχή από πλεονασματικές γεωτρήσεις νότια των Βρυσσών, μετά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου αυτού. Πρόκειται για το Έργο πολλαπλής σκοπιμότητας : «Ύδρευση Ανατολικού Τμήματος Δ.Ε. Βάμου, Δήμου Αποκορώνου, με νερά γεωτρήσεων στην περιοχή Βρυσών», προϋπολογισμού 1.500.000 €, το οποίο θα μεταφέρει τουλάχιστον 1.000.000 κ.μ. νερού αρίστης ποιότητας ετησίως στην περιοχή, ποσότητα που επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών (σε ορίζοντα 40ετίας) υδρευτικών αναγκών στην περιοχή αυτή ενώ παράλληλα θα ανακουφίσει σημαντικά τις πηγές Αρμένων, από τις οποίες γίνεται σήμερα η υδροδότησή της, μέσω των αδειοδοτημένων από την παρούσα Δημοτική Αρχή αντλιοστασίων του Δήμου και του Ο.Α.Κ. Ακολούθησε η ένταξη κατασκευής του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, του Υπουργείου Εσωτερικών και εντός του τρέχοντος έτους πρόκειται να δημοπρατηθεί, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, λόγω απογύμνωσής της από μηχανικούς, με επίσημο και δεσμευτικό, βάσει του χρηματοδοτικού σχήματος, χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, διάρκειας 12 μηνών.

Παράλληλα η παρούσα Δημοτική Αρχή ωρίμασε ως άνω (μελέτες, περιβαλλοντική αδειοδότηση) το μεγάλο έργο «Δίκτυα Άρδευσης Κεντρικού Αποκόρωνα», προϋπολογισμού 2.750.000 €, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του ΥΠ.Α.Α.&Τ. και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησής του, από το ίδιο το Υπουργείο. Το έργο έρχεται να καλύψει με αρδευτικά δίκτυα, ιδιοκτησίας και αποκλειστικής διαχείρισης του Δήμου Αποκορώνου, το απαράδεκτο κενό ετών στη Δ.Ε. Βάμου ενώ παράλληλα να εξασφαλίσει τον απόλυτο διαχωρισμό υδρευτικών και αρδευτικών δικτύων.

Μοιράσου το άρθρο: