Ο Δήμος Κισσάμου με ανακοίνωση του ενημερώνει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ελαιοπαραγωγούς, ότι εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας covid-19 για την στήριξη του τομέα ελαιολάδου με 126 εκ. ευρώ.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης – σύμφωνα με την ανακοίνωση – είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με βάση το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020, οι οποίοι έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή διπλής κατεύθυνσης, όπως αυτή προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος χρήσης 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, έως 27 Νοεμβρίου, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό και ειδικότερα στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21.

Μοιράσου το άρθρο: