Στα είκοσι ανέρχονται τα διαπιστωμένα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο παραμένει από τις 21 Μαρτίου στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά.

Στο πλοίο έχει ήδη απαγορευθεί να δέσει, αφού γιατί προέρχεται από ταξίδι μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής.

Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.

Αρχικά, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κοροναϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο υπέβαλε σε ιατρικό τεστ όλο το πλήρωμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος και των επιβατών (σύνολο 383 άτομα) διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων. Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τους 383 επιβαίνοντες 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, οι 36 είναι Έλληνες και 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

Μοιράσου το άρθρο: