Στην απόφαση να κατεδαφιστεί το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ στο Δήμο Κισσάμου, μετά τη γνωμοδότηση, ότι οι ήδη προβληματικές εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες για χρήση μετά τον σεισμό της 27ης Νοεμβρίου, κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας, υπό τον υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη.

Προϋπόθεση για την κατεδάφιση των κτιρίων, είναι να προηγηθεί σχετική έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου, διερευνήθηκε η δυνατότητα χρήσης προκατασκευασμένων αιθουσών σε οικόπεδο της περιοχής και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση τους σε κατάλληλη τοποθεσία.

Σημειώνουμε ότι ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου έχει προσφέρει οικόπεδο της Εκκλησίας για την εγκατάστασή τους.

Σε ότι αφορά στην κατεδάφιση του συγκροτήματος η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., θα αναλάβει να καταρτίσει με επείγουσες διαδικασίες τη μελέτη για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων της ΚΤΥΠ Α.Ε. Μετά από επικοινωνία του κ. Διγαλάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Ν. Καλογερή, συμφωνήθηκε η κατασκευή του νέου συγκροτήματος να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Ε.Π. Κρήτης του ΕΣΠΑ.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Διγαλάκης δήλωσε:

«Η διαχρονική ελλιπής συντήρηση του Σχολικού Συγκροτήματος Κισσάμου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και ο τελευταίος σεισμός επιτάχυνε τις εξελίξεις. Οι μαθητές, οι οικογένειες τους και οι καθηγητές περνούν μια δοκιμασία και τους συμπαραστεκόμαστε. Η δοκιμασία αυτή όμως αποτελεί και την ευκαιρία η Κίσσαμος να αποκτήσει επί τέλους ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ.»

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σ. Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Χανίων κ. Β. Διγαλάκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γ. Μυλωνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Α. Γιάνναρης και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Κυριαζόπουλος προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις. Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Ν. Κουμάκης, Γ. Χαχλάκης, Θ. Σταθάκης και Γ. Φραγκιουδάκης.

Μοιράσου το άρθρο: