Επικοινωνία με τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης κ. Ρουτζάκη είχε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη σχετικά με το φρικιαστικό έγκλημα με τις γάτες.

Ο κ. Ρουτζάκης ήδη είχε δώσει εντολή στο αρμόδιο τμήμα να επιληφθεί ενδελεχώς της υπόθεσης , ώστε να ανευρεθεί ο ανώμαλος και επικίνδυνος αυτός υπάνθρωπος που έβγαλε τα μάτια από τις 5 γάτες και τις έθεσε σε κοινή θέα .

Η κα Μπομπολάκη ζήτησε να προβεί η αστυνομία συγκεκριμένες ενέργειες , οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσουν στον δράστη ή τους δράστες.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, η οποία τόνισε ότι ο δράστης είναι ένας, ότι πρόκειται για ένα εμφανώς διαταραγμένο και επικίνδυνο άτομο, στα ίχνη του οποίου βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.
Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Μπομπολάκη:

Στην σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ορθά επισημαίνεται:

Ας μην αναρωτιόμαστε για τις αποτρόπαιες δολοφονίες ανθρώπων. Πίσω από μια τέτοια δολοφονία κρύβεται και μια αποτρόπαιη δολοφονία ή κακοποίηση ζώου, που έχει αποκρυφτεί.
Τεράστια ευθύνη έχει η απούσα για το μέγεθος του φαινομένου πολιτεία αλλά και οι γονείς και κάποιες φορές και οι δάσκαλοι που εντοπίζουν την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών ενάντια σε ζώα και στην καλύτερη περίπτωση την κρύβουν και στην χειρότερη την επιδοκιμάζουν συγχαίροντας τα παιδιά για την “λεβεντιά” τους .

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Φ. Περβολιανάκη

Μοιράσου το άρθρο: