Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο Πολύκεντρο Βουκολιών, σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τα τουριστικά καταλύματα και τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Την ενημέρωση οργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Σύλλογο Επιχειρηματιών και Καταστηματαρχών «Ιάρδανο», την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων και την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων»΄Απτερα».

Από τους ομιλητές τονίστηκε η επιμελής τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η ορθή διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, «ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την καλή εικόνα της χώρας μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, «στη σημασία που πρέπει να δώσουμε όλοι, αφενός στη μείωση των πιθανοτήτων διασποράς του κορωονοϊού στην κοινότητα μας και αφετέρου στο τρόπο διαχείρισης των όποιων κρουσμάτων συμβούν, με δεδομένο ότι η διαχείριση τους θα έχει πολλαπλά αποτελέσματα θετικά και αρνητικά».

Εισηγητές ήταν οι:

Κώτσογλου Κυριάκος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης.
Νικολακάκης Δημήτρης, Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων.
Μαρακάκη Σταυρούλα, Υγιεινολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Δνσης Δημ. Υγείας.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρινάκης Πέτρος, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού, της εστίασης, των επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων και των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι πρέπει να λειτουργούν σε πνεύμα καλής συνεργασίας και εποπτείας.

Μοιράσου το άρθρο: