Λόγω των συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα, η Δομή Παροχής Συσσιτίου, στην προσπάθεια εναρμόνισης της λειτουργίας της στα προληπτικά μέτρα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει τους ωφελούμενους ότι:
Όλο το προσωπικό της Δομής ακολουθεί αυστηρά τις οδηγίες ατομικής υγιεινής, οι οποίες έχουν αναρτηθεί σε εμφανές σημείο έξω από τη Δομή. Το προσωπικό φοράει μάσκες και γάντια κατά τη παρασκευή και διανομή του φαγητού. Οι χώροι του συσσιτίου απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση, ενώ παρέχεται αντισηπτικό και οινόπνευμα για την συνεχή απολύμανση εργαζομένων και προμηθευτών της Δομής.
Οι ωφελούμενοι έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού και τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5μ. μεταξύ τους προκειμένου να παραλάβουν το φαγητό που δίνεται αποκλειστικά σε μπολάκια μίας χρήσεως.
Η Δομή εξυπηρετεί γραμματειακά ωφελούμενους και δημότες καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, το χρονικό διάστημα 11:00πμ-13:00μμ, μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Η Δομή παρέχει βεβαιώσεις προς τους εξυπηρετούμενους, που δικαιολογούν την μετακίνησή τους από και προς τον χώρο του Συσσιτίου, προκειμένου να παραλάβουν το γεύμα τους.
Σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ατόμων ή ατόμων με δυσκολία μετακίνησης, το φαγητό παραδίδεται με τη βοήθεια της Ενορίας Αγ. Κων/νου & Ελένης και των Σταθμών Έκτακτης Βοήθειας που δημιούργησε ο Δήμος μας για τη συγκεκριμένη συγκυρία, με τη συμβολή εθελοντών.

Με την ευχή να λήξει σύντομα αυτή περιπέτεια χωρίς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές κα σύντομα να επιστρέψουμε στη γνώριμη καθημερινότητα μας, υγιείς, δυνατοί και σοφότεροι , εκ μέρους τη Δομής Συσσιτίου ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευγένιο, τους κληρικούς και τους εθελοντές, για το θεάρεστο και κοινωνικά ωφέλιμο έργο τους.

Μοιράσου το άρθρο: