Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης δύο 20χρονων αγνοούμενων κολυμβητών, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωση συγγενείς τους είχαν πάει για κολύμπι στη θαλάσσια περιοχή »ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ» στο Λασίθι.

Άμεσα απέπλευσε προς εντοπισμό νεαρών ένα περιπολικό σκάφος, ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα, με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος εντόπισε τους δύο κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα “ΦΩΤΙΑ” Ιεράπετρας, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” καθώς και το φουσκωτό σκάφος “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Τελικά το “ΠΙΡΟΓΑ”, περισυνέλλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα. Οι δύο νεαροί μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.

Μοιράσου το άρθρο: