Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων επισκέφθηκαν χθες ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση, ο Π. Πολάκης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ποσόν των 78.000.000 ευρώ και αφορούν σε 15 έργα στο σύνολο των Περιφερειακών οδικών δικτύων όλων των Δήμων του Νομού Χανίων.

Ο κ. Καλογερής ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι υπήρξε εμπλοκή στην έγκριση δαπάνης της μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοικητική Περιφέρεια, η οποία αναμένεται να επιλυθεί στο τέλος του μήνα, με την απάντηση της προσφυγής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Επιτροπή του άρθρου 18.

Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντησή του με φορείς και παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ελαιοπαραγωγούς στις πληγείσες περιοχές του Νομού από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, εκθέτοντας αναλυτικά το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν, το κόστος αποκατάστασης, καθώς και τις προτεινόμενες από τον ίδιο λύσεις για την αποζημίωση των πληγέντων.

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη συντονισμένων ενεργειών από το σύνολο των φορέων για την διεκδίκηση τόσο της αποζημίωσης των θερμοκηπιακών παραγωγών από το ταμείο De minimis όσο και για την λήψη ανακουφιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των δανειοδοτικών, ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών. Ο κ. Καλογερής συμφώνησε και διαβεβαίωσε πως θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Τέλος ο Π. Πολάκης έθεσε την ανάγκη άμεσης προκήρυξης του έργου για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δήμου Πλατανιά, που είναι στην αρμοδιότητα της Αντπεριφέρειας Χανίων, ένα έργο που ήδη έχει εντάξει η απερχόμενη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Μοιράσου το άρθρο: