Επίσκεψη σε οδικά έργα, που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητα Ρεθύμνης, πραγματοποίησε συνοδευόμενη από στελέχη της Υπηρεσίας, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή.


Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε τα οδικά τμήματα «Πλατανές- Κυριάννα -Ι.Μ Αρκαδίου» και « Ι.Μ.Αρκαδίου – Σχ. Ασωμάτων» και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης ζημιών από τους εργολάβους.

Οι επείγουσες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών εκτελούνται στα εξής τμήματα:

– Στο δρόμο Πλατανές- Κυριάννα -Ι.Μ Αρκαδίου και συνδεόμενοι δρόμοι . Το έργο προϋπολογισμού 620.000 €, περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, επενδεδυμένων τάφρων και ασφαλτοστρώσεις, που έχουν ολοκληρωθεί. Υπολείπονται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και η διαγράμμιση.
– Στο δρόμο Ι.Μ Αρκαδίου – Σχ. Ασωμάτων και συνδεόμενοι δρόμοι, προϋπολογισμού 930.000 €. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, η κατασκευή αναβαθμών για την αντιμετώπιση καταπτώσεων, ασφαλτοστρώσεις και η αντιμετώπιση του μεγάλου γεωλογικού προβλήματος στην περιοχή «Πέτρας Νερό», που αποτελεί βασική επέμβαση του έργου, δεδομένου ότι θα αντιμετωπισθεί ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: