Την επίσπευση των διαδικασιών για τη μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στην Τ.Κ. Αλικιανού στον ποταμό Κερίτη και την ανακατασκευή/αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας, ζητά με νεώτερο επείγον έγγραφό του . προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δημαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Στο έγγραφό του ο κ. Μαλανδράκης ζητάει, αφενός την επίσπευση των διαδικασιών για την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης και την έναρξη της Μελέτης για την κατασκευή της νέας Γέφυρας στον ποταμό ΚΕΡΙΤΗ στην Τ.Κ. Αλικιανού, και αφετέρου για τον συντονισμό και επίσπευση των διαδικασιών για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Υπουργείου Πολιτισμού και λοιπών φορέων, για την ανακατασκευή/ αποκατάσταση της καταστραφείσας ιστορικής γέφυρας ΚΕΡΙΤΗ.

Επίσης ο Δήμαρχος, μεταξύ των άλλων, αναφέρει την αναγκαιότητα για την επιτάχυνση των διαδικασιών, καθόσον σήμερα η Δ.Ε. Μουσούρων του Δήμου Πλατανιά, είναι ουσιαστικά διαμοιρασμένη στα δύο, με αποτέλεσμα μια παραγωγική περιοχή με χιλιάδες προϊόντα και χιλιάδες κατοίκους να βρίσκεται σε “κλοιό” απομόνωσης.

Παράλληλα ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα , έχει συνδράμει σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, για τη συλλογή τμημάτων της κατεστραμμένης γέφυρας από την κοίτη του ποταμού Κερίτη, διαθέτοντας μηχανήματα και προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχαιολόγων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Μοιράσου το άρθρο: