Για έξι πυρκαγιές ενημερώθηκε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής. Τέσσερις από αυτές ήταν σοβαρές.
Αναλυτικότερα, στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου, στο 5ο χιλιόμετρο Ηρακλείου – Μοιρών εκδηλώθηκε πυρκαγιά συνεπεία ελεγχόμενης καύσης σε οικοπεδικό χώρο. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου με δύο οχήματα που κατάφεραν πολύ γρήγορα να σβήσουν τις φλόγες. Επίσης έγινε μια σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς ως γνωστόν αυτή την περίοδο απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο.

Στις 10:52 η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Άρβης στη Βιάννο. Επί τόπου βρέθηκαν δύο πυροσβέστες του Κλιμακίου Άνω Βιάννου με ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οποίοι κατάσβεσαν άμεσα την φωτιά πριν πάρει διαστάσεις.
Στις 15:00, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Πύργο Μονοφατσίου. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν τέσσερις πυροσβέστες του Κλιμακίου Πύργου με δύο οχήματα οι οποίοι κατέσβεσαν τις φλόγες από τις οποίες κάηκε γεωργική έκταση τριών στρεμμάτων. Διενεργείται προανάκριση.

Τέλος, στις 20:40 το βράδυ του Σαββάτου, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση μεταξύ Απομαρμά και Γέργερης. Τη φωτιά έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο 12 πυροσβέστες του Κλιμακίου Μοιρών που έσπευσαν στο σημείο με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα ενώ κάηκε γεωργική έκταση δύο στρεμμάτων.

Μοιράσου το άρθρο: