Εξιχνιάστηκε την Πέμπτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου μια υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με 46χρονο παθόντα, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντάς τον να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που αντιστοιχούσε στα στοιχεία της γυναίκας που συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, ο δράστης το πρωί της Πέμπτης προχώρησε στην αγορά φρούτων τα οποία θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Στην συνεχεία έστειλε φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων.

Στη εν λόγω φωτογραφία φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό του παθόντα χρηματικού ποσού με μεγάλη απόκλιση από την χρηματική αξία των προϊόντων που είχε αγοράσει.

Ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό ημεδαπής γυναίκας, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Από την ε έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του ημεδαπού και έπειτα από παραγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ναύπλιο μια 27χρονη γυναίκα, κατά το χρόνο που προέβαινε σε ανάληψη του εν λόγω χρηματικού ποσού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Μοιράσου το άρθρο: