«Κόκκινη κάρτα» σε όσους δεν σέβονται τις αποφάσεις των οργάνων έβγαλε η Φώφη Γεννηματά προειδοποιώντας επί της ουσίας με διαγραφές όσους διαφοροποιούνται από την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Οι ανακοινώσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έγιναν κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος που η ίδια είχε συγκαλέσει σήμερα εκτάκτως έπειτα από την χθεσινή διαφοροποίηση των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συγκεντρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους στην απόφαση του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Σήμερα λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι τέτοια ζητήματα είναι συνηθισμένα εντός των κομμάτων.

Όσο για τον Χάρη Κατανίδη θα συμμετείχε στην συνεδρίαση μέσω skype. Σε δηλώσεις του επέμεινε ότι οι βελτιώσεις που έγιναν επί του νομοσχεδίου δεν ήταν ήταν αρκετές.

Ακολουθεί η δήλωση της Φώφης Γεννηματά :

«Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη. Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο.

Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις. Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.

Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».

Kατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν στιγμές έντασης.

Η βουλευτής του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου έκανε προσωπική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό χρεώνοντας του ότι ήταν απών μετά τις εκλογές.

«Εγώ υπερασπίζομαι τις απόψεις μου και αναλαμβάνω τις συνέπειες τους. Οι αποφάσεις είναι δικές σας» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Διάλογο με τον Χάρη Καστανίδη είχε και η Φώφη Γεννηματά.

«Ως εδώ και μη παρέκει με την Δεξιά» είπε ο πρώτος.

«Δεν μπορώ να ακούω για ταύτιση με τη Δεξιά» απάντησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

 

Μοιράσου το άρθρο: