Την πρόθεσή τους να συμβάλουν οργανωμένα, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία μαζί με σωματεία του νομού, κάνουν γνωστή με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτη, που καλούν καλούν κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Η αιμοδοσία θα διεξάγεται στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” καθημερινά 9πμ-4μμ και Σάββατο 9πμ-2μμ.

Επίσης αύριο Τρίτη 07/04 στις 11 το πρωί οι φοιτητές θα συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών, που στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί έξω από το Νοσοκομείο.


. Ο σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι φοιτητές της εστίας του ΠΚ, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας και με το λαό να είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τη συρρίκνωση, υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να δυναμώσει η πάλη αλλά και η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα σε φοιτητές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγεινομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΝΓΕ), μαζί με μια σειρά σωματεία εργαζομένων, αποφάσισαν πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.
Εμείς βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας και για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις, έχουμε επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή για την προστασία της υγείας του λαού.

Σε αυτά τα πλαίσια, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.
Αποφασίζουμε να συμβάλουμε οργανωμένα, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία μαζί με σωματεία του νομού. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.
Κατά την αιμοδοσία θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Επισημαίνεται ότι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων.
Η αιμοδοσία θα διεξάγεται στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” καθημερινά 9πμ-4μμ και Σάββατο 9πμ-2μμ.
Επίσης την Τρίτη 07/04 στις 11 πμ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο νοσοκομείο Χανίων. Θέλουμε ουσιαστικές λύσεις, όχι μπαλώματα!
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!
Δυναμώνουμε τη φωνή μας!
Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας του λαού!»

Μοιράσου το άρθρο: