Η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται, ξεπερνά αγκυλώσεις και όλοι εργαζόμαστε για την υλοποίηση ζωτικών μεταρρυθμίσεων, επεσήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την πραγματοποίηση από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Εσπερίδας, με θέμα τη σύνταξη δασικών χαρτών.

Ολοκληρώνοντας το τρίπτυχο: Δασικοί Χάρτες – Ακτογραμμές και Κτηματολόγιο, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ξεκινά την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος με προτεραιότητα στην θεμιτή ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε ο κ. Σταθάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ευσυνείδητη ανταπόκριση των υπηρεσιών, που προχωρά με θεαματικό ρυθμό την υλοποίηση του προγράμματος. Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε το πολυδιάστατο χρονοδιάγραμμα των ενεργειακών έργων και ερευνών στην Κρήτη.

Οι καταστροφές στα Χανιά

Τα Χανιά έχουν υποστεί όντως μια βιβλική καταστροφή, δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν έρθει και συνεργάζονται με μηχανικούς του Δήμου και της Περιφέρειας, μηχανικοί του Υπουργείου, ενώ έχει ξεκινήσει και η χρηματοδότηση των περιοχών που επλήγησαν.

Αναγκαία η σύσταση ενός προοδευτικού κεντροαριστερού μετώπου

Πάντα πίστευα και υποστήριζα την ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροαριστερού μετώπου, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Σταθάκης σχολιάζοντας τις πολιτικές ζυμώσεις που είναι σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια και με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σταθάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Μοιράσου το άρθρο: