Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των εννέα από τους 11 συνολικά συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρέβεζας κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και τη ναρκωτική ουσίας MDMA στην πόλη της Πρέβεζας, ενώ σε δύο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι κατηγορούμενοι που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση αρχηγού, συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.
Στον πυρήνα της οργάνωσης φέρεται να ανήκει πυροσβέστης ενώ ως αρχηγός της φέρεται ένας 35χρονος που δηλώνει άνεργος. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.

Και μια ματιά σε άλλες ειδήσεις από το Αστυνομικό δελτίο:

Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε ορεινή περιοχή του Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για αλλοδαπή, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου η οποία είχε συλλέξει παράνομα και έκρυβε σε παράπηγμα τσάι του βουνού βάρους 83 κιλών.

Μοιράσου το άρθρο: