Στη σύλληψη ενός 28χρονου προχώρησαν χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ο 28χρονος συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από σπίτι σε περιοχή του Ηρακλείου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιούσε ως αποθήκη και να τοποθετεί ύποπτες πλαστικές σακούλες σε Δ/Κ όχημα. Κατά τη διενέργεια ελέγχου στις σακούλες βρέθηκαν 100 πακέτα τσιγάρων και 17 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η κάθε μία, στερούμενα ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην αποθήκη, παρουσία δικαστικής λειτουργού, βρέθηκαν 1100 πακέτα τσιγάρων και 410 συσκευασίες καπνού, ενώ στο σπίτι του 28χρονου βρέθηκαν ακόμη 42πακέτα τσιγάρων και 14 συσκευασίες καπνού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 1.242 πακέτα τσιγάρων, 441 συσκευασίες καπνού των 50 γραμ. η κάθε μία, το δίκυκλο όχημα, ενώ κατόπιν ενημέρωσης από το Τελωνείο Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 10.505,24 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: