Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. Το ατύχημα, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο και είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στα μάτια και το πρόσωπο εργοδηγού στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΒΙΠΕΗ, προκλήθηκε όταν εξερράγη μπαταρία κλαρκ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του εργοδηγού.

Η Ένωση καταγγέλλει ότι οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο είναι πλέον ακραία επικίνδυνες και ανακοινώνει την πρόθεσή της να ζητήσει συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα συνέβη το Σάββατο 05/10/2019 στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ. Η μπαταρία του κλάρκ εξερράγη, τραυματίζοντας σοβαρά στα μάτια και στο πρόσωπο τον εργοδηγό . Η κατάσταση στο εργοστάσιο έχει γίνει πλέον άκρως επικίνδυνη καθώς τα εργατικά ατυχήματα, ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν εγκυμονεί μόνο στους χώρους της παραγωγής αλλά ουσιαστικά σε όλο το εργοστάσιο, σε κάθε πόστο. Με λίγα λόγια ακόμα και το να διασχίσεις περπατώντας την μονάδα μπαίνει η ζωή σου σε κίνδυνο!

Δυστυχώς θα αναγκαστούμε να τονίσουμε ακόμη μια φορά ότι η διαδικασία συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού δεν είναι δευτερεύον καθήκον, ούτε προαιρετικό, και αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων. Έχει σοβαρή ευθύνη η εργολάβος εταιρία για την κατάσταση.

Δεν πέρασε ούτε μήνας από την παρέμβαση των εργαζομένων και του σωματείου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου όπου αναδείχτηκε και το ζήτημα των συνθηκών εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων, παρόλα αυτά συνεχίζουμε να μετράμε σακατεμένους εργάτες .

Μοιράσου το άρθρο: