Το πρώτο περιστατικό επιβεβαιωμένης γρίπης ΑΗ3Ν2 έχουμε στην Κρήτη.

Πρόκειται για 17 χρόνο μαθητή λυκείου, ο οποίος νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στον μαθητή χορηγήθηκε άμεσα φαρμακευτική αγωγή με ταμιφλού και βρίσκεται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τον καθηγητή ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Σουρβίνο. Ο καθηγητής είπε ότι εκτός απροόπτου το αγόρι θα παραμείνει για να νοσηλεία 4-5 ημερών και στην συνέχεια θα πάρει εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε χθες μετά τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, στο εργαστήριο ιολογίας του ΠΑΓΝΗ. Το 17χρονο αγόρι δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, αν και θα έπρεπε, λόγω παχυσαρκίας.

Ωστόσο οι υπηρεσίες του νοσοκομείου κινήθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση του περιστατικού και την χορήγηση ταμιφλού και έτσι το παιδί , δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Σουρβίνου, στην Κρήτη αυξημένα κρούσματα της γρίπης αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ το γεγονός ότι φέτος η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ήταν μεγαλύτερη θα λειτουργήσει θετικά για την εμφάνιση μικρότερου αριθμού ασθενών.
Εφημερίδα «Πατρίς»

Μοιράσου το άρθρο: