Με ρεσιτάλ πιάνου από κορυφαίους διεθνώς καλλιτέχνες, με παιδιά “μικρούς Μότσαρτ», με κινηματογράφο, με ποιητικούς μονολόγους από γνωστό καρδιολόγο της Αθήνας, με δράσεις των φορέων πολιτισμού, με έκθεση παιδικής ζωγραφικής συνεχίζεται το “Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ» που ξεκίνησε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Για 5η συνεχή χρονιά το «Aegean Arts Διεθνές φεστιβάλ» που πραγματοποιείται στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου φιλοξενεί μεγάλα ονόματα και κορυφαίους νέους μουσικούς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σε μία μοναδική γιορτή μουσικής και τέχνης η οποία α διαρκέσει εννέα ημέρες.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν συνολικά 51 διεθνείς πολυβραβευμένοι καλλιτέχνες από 14 χώρες, και δεκάδες παιδιά και σχολεία από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον «Aegean Arts- Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής» με θέμα «Αγαπώ τη Φύση».

Το «Aegean Arts» έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ιδρύθηκε από την διευθύντρια του φεστιβάλ, Τζούλη Καψετάκη, με σκοπό να στηρίξει νέα ταλέντα, και να αναδείξει μέσα από τη μουσική και την τέχνη τα κρυμμένα «μυστικά» της ενδοχώρας της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, και το φεστιβάλ έχει την στήριξη του Πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπής. Η έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Ιουλίου συνδυάστηκε στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής και η Έναρξη έκθεσης του Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2018 “Αγαπώ τη φύση”. Η έκθεση παιδικής ζωγραφικής θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00 καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ
(http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa) τo βράδυ της 12 Ιουλίου.

Η τελετή απονομής βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου @21.30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη στην Επισκοπή. Επίσης στην έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Ιουλίου το ίδιο βραδυ δόθηκε Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Κωνσταντίνο Βαλιανάτο (Ελλάδα) και την Ching-Wen Hsiao (Ταιβάν/USA) Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος δόθηκε Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού – Leona Crasi (Ρουμανία) και Waimay Yau (Χονγκ Κονγκ)// Ρεσιτάλ πιάνου – Simone Tavoni .Την ίδια ημέρα έγινε Σεμινάριο φλάουτου με τη διεθνώς διακεκριμένη σολίστ και παιδαγωγό Δρ. Ιβόννα Γλίνκα και ακολούθησε συναυλία «Συνάντηση με τη Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία». Την Παρασκευή 6 Ιουλίου έγινε πολύ ενδιαφέρουσα Ομιλία με το Στέλιο Βισκαδουράκη “Όλα είναι ένα’’ // Ρεσιτάλ πιάνου με το Riyad Nicolas (Συρία).Με λόγο και μουσική καταδείχθηκε από το Στέλιο Βισκαδουράκη αφενός ότι η κάθε μορφή τέχνης εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό, αλλά με διαφορετικά μέσα και ότι η μουσική μπορεί να προβάλει και να μεταδώσει τις αξίες της ειρήνης. Το Σάββατο 7 Ιουλίου δόθηκε Ρεσιτάλ τραγουδιού “Chansons d’amour” Μάνος Χαραλαμπόπουλος (Ελλάδα) και Jacques Spiegelstein (Κόρσικα) // Μουσική δωματίου – Κουαρτέτο Σαξοφώνων “Αesthesia” (UK).Την Κυριακή 8 Ιουλίου @18:00-21:00 :: Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: “Τα παιδία παίζει” Γνωριμία με την τέχνη, τη μουσική, και το χωριό! Δραστηριότητες όπως ζωγραφική, face painting, παιχνίδια με έργα τέχνης, γνωριμία με τους καλλιτέχνες και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στο χώρο του μουσείου για μικρούς και μεγάλους! Επίσης την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: 19.30 Μουσική δωματίου‘’ Piccolo and the Bumblebee” Frederick Bager και Jaymee Coonjobeeharry (UK). Μια συναυλία απο δύο διεθνώς διακεκριμένους νέους καλλιτέχνες, που θα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική και αρεστή, με έργα ειδικά επιλεγμένα για μικρά παιδιά. Ακολουθεί εκδήλωση στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: ‘’Μικροί Μότσαρτ’’ Παιδική συναυλία, όπως και εκδήλωση “Τα Βυζαντινά μνημεία”. Ένς περίπατος στα όμορφα στενά δρομάκια του χωριού παρέα με τον αρχαιολόγο, συγγραφέα, και κάτοικο της Επισκοπής, Γιώργο Κατσαλή. Επίσης το ίδιο βράδυ Κυριακή γίνεται βραδιά Ελληνικού Κινηματογράφου με ομιλητές τους Αντώνη Τελάκη και Άγγελο Κοβοτσο, ενω η μουσική του συνθέτη Γιώργου Βολικα.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων την Περιφερεια εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κωστας Φασουλακης που είχε συνεργασία για το φεστιβάλ με την Δντρια “ψυχή” του φεστιβάλ Τζουλη Καψετάκη. Μάλιστα ο κ Φασουλακης δήλωσε στα ΜΜΕ: ”Στη Περιφέρεια Κρήτης είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνδιοργανώνουμε το «5ο διεθνές φεστιβάλ Aegean Arts Festival» ένας σημαντικός για τον πολιτισμό θεσμός, για την Κρήτη. Ο στόχος του εξέχων, καθώς στηρίζονται οι νέοι ανερχόμενοι μουσικοί, καλλιτέχνες, από την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια αυτή, όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, τους ξένους επισκέπτες μας, που προσκαλούμε να παρακολουθήσουν τα θαυμάσια δρώμενα τέχνης. Συγχαίρουμε, και ευχαριστούμε όλους όσους εθελοντικά προσφέρουν για την προετοιμασία-υλοποίηση του φεστιβάλ».
Από την πλευρά της η ιδρύτρια-διευθύντρια του καλλιτεχνικού φεστιβάλ Τζούλη Καψετάκη ανέφερε ότι, κύριος σκοπός είναι «να αναδείξουμε νέα ταλέντα που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, έχουν κερδίσει παγκόσμια βραβεία σε διαγωνισμούς και είναι στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Είναι πολύ δύσκολο, ένας νέος σήμερα σε διεθνές επίπεδο, να βρούνε ευκαιρίες να παίξουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Η Κρήτη είναι παγκοσμίως γνωστή για την πολιτιστική της κληρονομιά, για την μοναδική φιλοξενία της και αποτελεί το μοναδικό μέρος για να διεξαχθεί το φεστιβάλ. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη για την συνεργασία και την στήριξη. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει δωρεάν το φεστιβάλ».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
Δευτέρα 9 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος Μουσική δωματίου με τους Benjamin Baker (Nέα Ζηλανδία), Daniel Lebardt (Ουγγαρία) και Vario Duo ( Manu Brazo-Ισπανία και Prajna Indrowati- Ινδονησία)

Έχοντας αναγνωρισθεί ως δύο από τους πιο συναρπαστικούς νέους σολίστες της γενιάς τους, και με τη φήμη τους να μεγαλώνει διαρκώς, έχουμε τη χαρά να καλωσορίσουμε τους Benjamin Baker και Daniel Lebhardt. Θα παρουσιάσουν ένα θαυμάσιο πρόγραμμα με έργα όπως Mozart violin Sonata No. 18 in G, K. 301,Bartok Rhapsody no.1 for violin and piano (1928),Prokofiev violin Sonata no. 2 in D Major, Op. 94a, κ.α.Η βραδιά θα συνεχιστεί με το διεθνώς βραβευμένο ‘Vario Duo’. Ο Manυ Brazo στο σαξόφωνο και η Prajna Indrowati στο πιάνο θα παρουσιάσουν ένα εξαίσιο πρόγραμμα που υπόσχεται να μας ανεβάσει το κέφι στα ύψη!
Τρίτη 10 Ιουλίου 19:30 Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος ‘’Ποιητικοί μονόλογοι’’ του Δρ. Θανάση Δρίτσα
Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καρδιολόγος, συνθέτης, και συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας μας καλεί από νωρίς στην πανέμορφη λουλουδένια αυλή του πετρόχτιστου μουσείου στο κέντρο του χωριού, όπου θα αφηγηθεί το έργο του “Δύο Ποιητικοί Μονόλογοι”. Το έργο αποτελείται από δύο θεατρικούς ποιητικούς μονολόγους σε μορφή θεραπευτικών ιστοριών. Ο πρώτος μονόλογος έχει τίτλο “Στον Προσωπικό μου Άγγελο”, ένας βιωματικός σχολιασμός της μεταφυσικής αναζήτησης, και ο δεύτερος με τίτλο «Υποβρύχιος Κόσμος» αποτελεί ένα φουτουριστικό παραμύθι ως αλληγορία για την οικολογική καταστροφή που απειλεί τον πλανήτη μας. Θα προβληθεί εικαστικό υλικό των καλλιτεχνών, Μαίρης Σάββα και Γιώργου Μπούτλα.
Τρίτη 10 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος “Συνθέτες με δίδυμες ψυχές” Κονσέρτο Πιάνου αρ. 1 του Chopin και Πιάνο Κουϊντέτο του Schumann :: Γιάννης Γεωργιάδης, Αστέριος Πούφτης,Νίκος Πυλαρινός,Ηλίας Σδούκος(Quadro Armonico) και Δίδυμες Καψετάκη (Ελλάδα)
Γεννημένοι με μόλις τρεις μήνες διαφορά, οι μύθοι ισχυρίζονται ότι υπήρχε συγγένεια ψυχών μεταξύ των Frederic Chopin και Robert Schumann που συνδέονται μακράν ως πρωτοπόροι του Ρομαντισμού, παρότι ήταν διαφορετικοί καλλιτέχνες με λίγη προσωπική επαφή και διαφορετική ανατροφή. Έχουμε τη χαρά να καλωσορίσουμε τις δίδυμες Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη, διεθνώς γνωστές για τα μοναδικά τους επιτεύγματα στο πιάνο και στις επιστήμες, που θα ενώσουν την τέχνη τους με καταξιωμένα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων – Γιάννη Γεωργιάδη, Αστέριο Πούφτη, Νίκο Πυλαρινό, Ηλία Σδούκο. Mία λαμπρή βραδιά που θα περιλαμβάνει το θαυμάσιο Κονσέρτο Πιάνου αρ. 1 του Chopin και το Πιάνο Κουϊντέτο του Schumann κ.α.
Τετάρτη 11 Ιουλίου 21:30 Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Σύνολο Εγχόρδων Νέων Αθηνών (ΕΝΑ) υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.// Διάλεξη “H Τέχνη στο νοσοκομείο ως συμπλήρωμα θεραπείας” του Δρ Θανάση Δρίτσα
Συναυλία με το Σύνολο Εγχόρδων Νέων Αθηνών (ΕΝΑ) υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου Έλληνα μαέστρου, Γιώργο Πέτρου. Η βραδιά θα ξεκινήσει με διάλεξη του Δρ. Θανάση Δρίτσα με τίτλο “H Τέχνη στο νοσοκομείο ως συμπλήρωμα θεραπείας”. Ο κ. Δρίτσας είναι αναπληρωτής Διευθυντής του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, σπουδαίος επιστήμονας, συνθέτης, συγγραφέας και αναγνωρισμένος διεθνώς ως πρωτοπόρος στην κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου.
Πέμπτη 12 Ιουλίου 21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: “Αυτή η μουσική” του Γιώργου Καγιαλίκου. Ερμηνεύουν η Ευτυχία Μητρίτσα και η Ιφιγένεια Κορολόγου. Πιάνο: Μίκα Κακάκη. Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης. Φιλική συμμετοχή: Γιοβάννα.
Η αυλαία του φεστιβάλ θα κλείσει ως μια πραγματικά σπουδαία και αξέχαστη γιορτή! Καταρχήν θα γίνει η απονομή βραβείων του διεθνούς διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής ’Αγαπώ τη φύση’. Στη συνέχεια, καλωσορίζουμε έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό Έλληνα συνθέτη, τον Γιώργο Καγιαλίκο, που θα μας χαρίσει μια συναυλία με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, με ερμηνευτές την Ευτυχία Μητρίτσα και την Ιφιγένεια Κορολόγου. Θα ακουστούν τραγούδια από τους δίσκους «Εννέα κρυμμένα τραγούδια», «Φυγή», «Και εσείς καλύτερα», «Το κρύσταλλο του κόσμου», «Αιώνια μέθη», και άλλα. Την ίδια βραδιά, μας τιμά με τη παρουσία της η μυθική Γιοβάννα! Μία πολυδιάστατη Ελληνίδα καλλιτέχνης με παγκόσμια φήμη και πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων. Μαθήτρια του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου,έχει εκδώσει 19 τίτλους, 6 ποιητικές συλλογές, 11 μυθιστορήματα και 2 θεατρικά έργα.
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου διαθέτει λεωφορεία για τη μετακίνηση των επισκεπτών για τις ΒΡΑΔΙΝΕΣ εκδηλώσεις (4-12 Ιουλίου). Λεωφορεία αναχωρούν από τον κεντρικό σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου (κτίριο ΑΘΗΝΑ) στις 19:30 και θα επιστρέφουν προς Ηράκλειο στις 23:30. Θα υπάρχει επίσης τόπος συνάντησης με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που λειτουργούν στις κανονικές ώρες από Μάλια/Χερσόνησο/Κοκκίνη Χάνι κλπ. Εισιτήρια πωλούνται μέσα στο λεωφορείο.

Μοιράσου το άρθρο: