Σε ισόβια συν 14 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ο 24χρονος νεαρός που αντιμετώπιζε την κατηγορίας για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος 63χρονου κτηνοτρόφου καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη του στην περιοχή Άνω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο, τον Ιούλιο του 2018.

Επίσης κατηγορούμενος ήταν ο αδερφός του νεαρού, ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε δεύτερο κατηγορούμενο, το δικαστήριο επέβαλε κατά πλειοψηφία 15 χρόνια ποινή κάθειρξης για άμεση συνέργεια, 8 χρόνια κατά πλειοψηφία για άμεση συνδρομή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αλβανού εργάτη και 6 μήνες για το πλημμέλημα της κατοχής φυσιγγίων.

Να σημειωθεί από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για την ανθρωποκτονία έχει αναλάβει ο μικρότερος αδερφός. Αν και κατά την σύλληψη του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην δολοφονία του συγχωριανού του, στην πορεία ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να προστατεύσει την ζωή του καθώς απειλήθηκε.

Στην προανακριτική του απολογία ο 25χρονος ισχυρίστηκε ότι γλύτωσε από του χάρου τα δόντια καθώς το θύμα έστρεψε κατά πάνω του την καραμπίνα. «Τον είδα να οπλίζει, ενστικτωδώς πυροβόλησα τρεις φορές προς το μέρος του. Είμαι συντετριμμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του». Ο 26χρονος αδερφός του έχει ισχυριστεί ότι όταν έφθασε στο σημείο, το συμβάν είχε γίνει.

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν στα δύο αδέρφια:

Αφού το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα της αναγνώρισης ελαφρυντικών για τον 24χρονο, του επέβαλε ομόφωνα ισόβια για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, 10 έτη κατά πλειοψηφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη, 3 έτη και 3000 ευρώ για οπλοφορία, 4 έτη για οπλοχρησία, για κατοχή διόπτρας 6 μήνες και 600 ευρώ και για οπλοκατοχή 6 μήνες και 600 ευρώ.
Η συνολική ποινή για τον 24χρονο διαμορφώνεται στα ισόβια συν 14 έτη και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ.
Η συνολική ποινή για τον αδελφό του 24χρονου διαμορφώνεται στα 19 έτη και 3 μήνες ενώ επίσης το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη

Μοιράσου το άρθρο: