Δραματική μείωση των αφίξεων κατά 58,7% σημειώθηκε και στο αεροδρόμιο Χανίων τον μήνα Μάρτιο.

Οι παράγοντες που συνέβαλλαν καθοριστικά στην πτωτική αυτή τάση -που δεν αφορά μόνο στην Κρήτη- έχει να κάνει τόσο με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες, στον φόβο, αλλά και στην περικοπή πτήσεων από τις περισσότερες εταιρείες, για οικονομικούς λόγους. Ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι η αεροπορική εταιρεία Aegean, πραγματοποιεί καθημερινά μία μόνο πτήση προς Αθήνα, στις 14:15 το μεσημέρι.

Ενδεικτικό της πτώσης της επιβατικής κίνησης σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων σε όλη την Ευρώπη, το φωτογραφικό οδοιπορικό που έστειλε στην ΕΡΤ Χανίων Γερμανός επισκέπτης των Χανίων, ο ο οποίος χρειάστηκε 35 ώρες για να φτάσει στη Γερμανία! (Χανιά – Αθήνα, Αθήνα – Βρυξέλλες και από εκεί με τρία τραίνα στον τελικό προορισμό του.

Εικόνες ερημιάς στο αεροδρόμιο Αθηνών

Αεροδρόμιο Βρυξελών


Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Και οι φωτογραφίες δύο σιδηροδρομικών σταθμών στη Γερμανία

Τον Μάρτιο του 2019 στο αεροδρόμιο των Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης, έφτασαν 54.617 επιβάτες ενώ τον Μάρτιο του 2020, σημειώθηκε δραματική μείωση 58,7% με τους επισκέπτες να είναι μόλις 22.583.

Ενδεικτική είναι η μείωση κατά 58,8% το Μάρτιο της επιβατικής κίνησης και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα η Fraport Greece.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εταιρία, όλα τα αεροδρόμια έχουν διψήφια ποσοστά μειώσεων όσον αφορά τα επίπεδα επιβατών το Μάρτιο, ενώ για το πρώτο τρίμηνο, η διακίνηση επιβατών παρουσιάζει μείωση 21,2%.
Αναλυτικότερα, οι επιβάτες το Μάρτιο ανήλθαν σε 293.525 έναντι 713.068 τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ για το τρίμηνο η επιβατική κίνηση διαμορφώνεται σε 1,5 εκατ. επιβάτες έναντι 1,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η μείωση το Μάρτιο κυμαίνεται στο -60% περίπου στην κίνηση εσωτερικού και -57,5% στη διεθνή κίνηση, ενώ το τρίμηνο οι αντίστοιχες μειώσεις είναι -25,5% και -13,2%.
Γερμανοί, Κύπριοι και Βρετανοί σημείωσαν τις περισσότερες αφίξεις το Μάρτιο.

Μοιράσου το άρθρο: