Ερωτήσεις κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την οποία συνυπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον κο Υπουργό Οικονομικών και προς τον κο Υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με παράνομες προσλήψεις στην ΕΤΑΔ ΑΕ κατά παράβαση εγγράφου ΥΠΕΣ και παράνομες εργασίες συντηρήσεως στο Αχίλλειο αλλά και σχετικά με την κατά παράβαση της ΠΝΠ αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων  στο μουσείο.

Ο Α. Αυλωνίτης αναφορικά με τις προσλήψεις στην ΕΤΑΔ ΑΕ κατά παράβαση εγγράφου ΥΠΕΣ και τις παράνομες εργασίες συντηρήσεως, ο βουλευτής τονίζει πως η ΕΤΑΔ, το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιεί προσλήψεις διευθυντικού και υπαλληλικού προσωπικού με την αποστολή ενός βιογραφικού, χωρίς προσοντολόγιο, μοριοδότηση και πίνακες απορριπτέων, χωρίς δικαίωμα ένστασης, χωρίς την απαιτούμενη προσκόμιση δικαιολογητικών και τίτλων σπουδών και κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας της, δεν αναζητά ποινικό μητρώο για τους νεοπροσληφθέντες ούτε θέτει ηλικιακά όρια κατά την πρόσληψη. Επιπλέον, ο βουλευτής εντόπισε και ανέδειξε το θέμα πως στο Αχίλλειο μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (και ενώ το μουσείο παρέμενε κλειστό) έγιναν εργασίες επισκευής των θυρών του περιστυλίου των μουσών χωρίς την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Αφού διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες εργασίες δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και οι συντηρητές μόνο αδειοδοτημένοι δεν ήταν και εκτελούσαν εργασίες ελαιοχρωματισμών και ξυσίματος-πλανίσματος των θυρών, δόθηκε εντολή για παύση των εργασιών.

Όσον αφορά την αναστολή συμβάσεων εργασίας στην ΕΤΑΔ ΑΕ κατά παράβαση της ΠΝΠ, ο βουλευτής τονίζει πως  η ΚΥΑ Δ1Α/ΓΠ.ΟΙΚ 18159/20, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως αιτιολογία της αναστολής, δεν αναφέρει μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά χιονοδρομικά κέντρα και δημόσιες και ιδιωτικές παραλίες, ενώ ο ΚΑΔ που δηλώθηκε με την τροποποιητική υπεύθυνη δήλωση αφορά «υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ μπαρ» και δηλώθηκε τεχνηέντως, προκειμένου το Μουσείο «Αχίλλειο» να ενταχθεί στις επιχειρήσεις των οποίων η αναστολή έγινε με εντολή δημόσιας αρχής.

Ο κος Αυλωνίτης ρωτά πώς τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας όταν απαγορεύεται από διατάξεις εφαρμογής ΠΝΠ και ΥΑ, γιατί χρησιμοποιήθηκε ΚΑΔ «για υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ μπαρ» στο Μουσείο «Αχίλλειο» και αν θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές στους υπευθύνους.

Μοιράσου το άρθρο: