ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 17 12 2019
ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων αγροτών του ΕΦΚΑ
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη δημιουργεί σε πρώτο χρόνο 54 σημεία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων αγροτών από 7 περιφερειακά σημεία που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.
Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η εξυπηρέτηση 487.780 αγροτών και 153.806 προστατευόμενων μελών τους, οι οποίοι αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να μετακινηθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Στόχος της Κυβέρνησης είναι τα 54 σημεία εξυπηρέτησης που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από το πρώτο τετράμηνο του 2020, να αυξηθούν σε 119.Μάλιστα, εντός του Ιανουαρίου 2020 θα αποκεντρωθούν από την Αθήνα και οι αρμοδιότητες των παροχών (επιδόματα, έξοδα κηδείας, κ.λπ.), με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό και τη δραστική μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης της επεξεργασίας των σχετικών αιτημάτων.
Η δράση ολοκληρώνεται μέσα στον Απρίλιο του 2020 σε όλη την επικράτεια με τη σταδιακή διάθεση ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης για τη πλειοψηφία των συναλλαγών, χωρίς να απαιτείται καμία μετακίνηση.
Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης, «με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών και των οικογενειών τους, μειώνεται το κόστος των μετακινήσεων τους και διασφαλίζεται η σταδιακή μετάβαση τους στη νέα εποχή. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι η μέριμνα για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής της και αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά της».

15 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στην ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα
Τα 15 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσει, σε πρώτη φάση, η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα στο πλαίσιο μιας νέας δράσης στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ.
Ήδη, έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου το προσεχές διάστημα να δημοσιευτούν δύο προσκλήσεις που θα αφορούν τόσο στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων όσο και στην ίδρυση νέων.
Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Παναγιώτη Αρχοντίκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θανάση Μπέλα, κ. Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου και κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλο στα γραφεία της ΔΕΣΜ-ΟΣ στην Κομοτηνή.
Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι οι δύο προσκλήσεις θα αφορούν σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είτε δραστηριοποιούνται ήδη είτε σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν σε σημαντικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας (RIS3).
Για την στήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά σε τομείς όπως τα λατομεία, η μεταποίηση, η διαμονή, η εστίαση, η ενημέρωση και η επικοινωνία.
Για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά σε τομείς όπως η μεταποίηση, η ενημέρωση και η επικοινωνία, οι νομικές και λογιστικές δραστηριότητες, οι δραστηριότητες αρχιτεκτόνων και μηχανικών, η προσχολική εκπαίδευση κ.ά.
Και για τα δύο είδη επιχειρήσεων, υφιστάμενες και νέες, υπάρχει πρόβλεψη για διάθεση πρόσθετων πόρων ώστε να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες χρηματοδότησης σε περίπτωση που υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στις (14.00) της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη και αφορουν την κοπή επικίνδυνων δέντρων σε κοινόχρηστο χώρο στις οδούς Κατσώνη 2 και Ανδρέου Δημητρίου 80 και στην περιοχή Σαμακώβ – τέρμα οδού Παναγίας και στο πάρκο Κυψέλης και στην πλατεία παλιάς Χρύσας και την Έγκριση τοποθέτησης 21 καθιστικών (παγκάκια) σε κοινόχρηστους χώρους οικισμών και πόλης Ξάνθης
Στα 49 εκ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του δήμου Ξάνθης για το 2020
Στα 49 εκ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του δήμου Ξάνθης για το 2020. Όπως επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή είναι κατά 8 εκ. ευρώ αυξημένος σε σχέση με τον περσινό και αυτή η διαφορά προέρχεται κυρίως από το τεχνικό πρόγραμμα και τα 34 νέα έργα που έχει προϋπολογίσει και παράλληλα στην πολιτική της ανάλυση αποτυπώνει και το στίγμα της νέας δημοτικής αρχής. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Δήμος Πρότυπο και «Ξάνθη για Όλους» καταψήφισαν, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» Γιάννης Παπαχρόνης επιφυλάχθηκε για αναλυτικότερη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έδωσε λευκή ψήφο.
Τρεις συνεδριάσεις για τα αυτοδιοικητικά όργανα του δήμου Τοπείρου
Τρία αυτοδιοικητικά όργανα του δήμου Τοπείρου συνεδριάζουν σήμερα το πρωί η επιτροπή ποιότητας ζωής στις 11.00 με θέμα την Τροποποίηση κανονισμού ύδρευσης η οικονομική επιτροπή στις 11.30 με θέμα την 11η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 και την Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για εξόφληση τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μηχανημάτων δήμου Τοπείρου έτους 2020 και το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο στις 17.45 με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρων παρουσιάζει η Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» – άξονας προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων» για το έργο «Προμήθεια-τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας και επισκευή-διαμόρφωση γηπέδου Αβάτου» και η Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» – άξονας προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων» για το έργο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες», η Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και η 11η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019
Παράταση ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΥΑ Κομοτηνής εως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
Την παράταση της δυνατότητας υποβολής αιτήσεων για την ρύθμιση οφειλών προς αυτήν ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Κομοτηνής. Όσοι επιθυμούν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως την προσεχή Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου.Το μέτρο, βάσει του νόμου 4.611/2019 και της Π.Ν.Π. περί «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού», αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως και τις 29/11/2019.
Ο νόμος ορίζει ότι:
οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων).Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
Διανομή προϊόντων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ από την Τρίτη 17 μέχρι την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου
Ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης καθώς και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών μέσω ανακοίνωσης πληροφορούν τους ενδιαφερομένους ότι την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 9:00 – 14:30, την Τετάρτη και Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου ώρες 08:30 με 14:30 θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.
Διευκρινίζεται ότι αν ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο άτομο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής.
Τόποι διανομής είναι:
Για τον Δήμο Κομοτηνή – το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ. Μαρασλή 1)
Για τον Δήμο Αρριανών – για τους οικισμούς της Δ.Ε. Φιλλύρας στο Δημοτικό κατάστημα Φιλλύρας, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Αρριανών στο δημοτικό κατάστημα Αρριανών, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Κέχρου στο Δημοτικό κατάστημα Κέχρου, και για τους οικισμούς της Δ.Ε. Οργάνης αντίστοιχα στο Δημοτικό κατάστημα Οργάνης
Για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών – για τη Δ.Ε. Σαπών ο χώρος της αποθήκης της πρώην Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού στις Σάπες, για τη Δ.Ε. Ξυλαγανής ο χώρος του αμαξοστασίου (απέναντι από το στρατόπεδο) στην Ξυλαγαν
Πολιτική Κόμματα
Βουλευτές Τρόπος Λειτουργίας και Υποστελέχωση ΔΟΑΤΑΠ
37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Νομού Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ,με ερώτηση τους προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον «Τρόπο Λειτουργίας και Υποστελέχωση ΔΟΑΤΑΠ» φέρνουν στη βουλή την δυσλειτουργική δομή του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).
Στο κείμενο της ερωτήσεις σημειώνουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η λειτουργία του εν λόγω οργανισμού έχει καταστεί δυσχερής, καθώς οι καθυστερήσεις στην αναγνώριση πτυχίων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το ένα έτος. Παράλληλα, σημειώνουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΔΟΑΤΑΠ έχει μείνει «ακέφαλος», καθώς η τριετής θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, βάσει του ΦΕΚ 592/4-11-2019, έχει λήξει, προκαλώντας και άλλες καθυστερήσεις
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτάνε την υπουργό Παιδειας, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην διεκπεραίωση των αιτημάτων αναγνώρισης πτυχίων των αποφοίτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής;
Πώς σκοπεύει να επιλύσει το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΔΟΑΤΑΠ;
Πόσες είναι οι εκκρεμούσες αιτήσεις αναγνώρισης πτυχίων και ποιο το χρονοδιάγραμμα διεκπεραίωσής τους;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ ΔΟΑΤΑΠ και πολιτών;

Ερώτηση από τον Δημήτρη Χαρίτου με θέμα το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στη Ροδόπη
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε ερώτηση με θέμα το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στη Ροδόπη και ευρύτερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με αποδέκτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναδεικνύει τις σοβαρότατες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στις δικαστικές υπηρεσίες, εξαιτίας της μαζικής συνταξιοδότησης και του περιορισμού στις προσλήψεις και ταυτόχρονα τον πρόσθετο όγκο δουλειάς με τον οποίο επιβαρύνονται οι δικαστικοί υπάλληλοι από νέα νομικά ζητήματα, όπως αυτό της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα, της διαδικασίας της κτηματογράφησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή, των υποθέσεων παράνομης διακίνησης.
Ο βουλευτής στην ερώτησή του επισημαίνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι του εδρεύοντος στην Ροδόπη Εφετείου Θράκης έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών και έχουν αιτηθεί την ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις ή και με μετατάξεις μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας. Γι’ αυτό ρωτάει τον υπουργό αν έχει φροντίσει για την ένταξη των Δικαστικών Υπηρεσιών στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας και αν σκοπεύει να στελεχώσει τις Δικαστικές Υπηρεσίες του Εφετείου Θράκης με νέες προσλήψεις ή με μετατάξεις υπαλλήλων μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Ξανθιώτες και Ροδοπίτες στου τομείς πολιτικής του ΚΙΝΑΛ
Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος ανακοινώθηκε η συγκρότηση των τομέων πολιτικής.Η οργάνωση του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης εκπροσωπείται από έξι μέλη της και συγκεκριμένα από τους Αδαμίδη Αδάμ (ολομέλεια τομέα Ενέργειας), Αντωνιάδη Ανέστη (γραμματεία τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Καπζά Μουζαφέρ (ολομέλεια τομέα Δικαιοσύνης), Κίσσα Γεώργιο (γραμματεία τομέα Επικοινωνίας), Κίσσα Ταξιάρχη (γραμματεία τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και Σαρόγλου Χρήστο (γραμματεία τομέα Δικαιοσύνης).
Η οργάνωση του ΚΙΝΑΛ Ροδοπης εκπροσωπείται από Γιωργο Πεταλωτη και Δάμων Δαμίανο(τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)Παύλος Δαμιανίδης(τομέας ευρωπαϊκων υποθέσεων) Κυριακή Γιολγακη (τομέας Ανάπτυξης και επενδύσεων )

Η ΝΟΔΕ Ξάνθης συγκεντρώνει βιβλία για τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας
Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ξάνθης, ενημερώνει ότι ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνει λογοτεχνικά βιβλία για το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας. “Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, προσφέροντας ένα λογοτεχνικό βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους, από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, κάθε μέρα 10.00 με 14.00 κι 18.00 με 20.00 στα γραφεία μας, στην οδό Περγάμου 1 (Πλ. Ελευθερίας). Ένα βιβλίο μας ταξιδεύει και ανοίγει τους ορίζοντές μας. Μία ανάγκη που είναι ακόμα πιο έντονη σε εκείνες και εκείνους που στερούνται την ελευθερία τους“, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σ. Τσιλιγγίρης: Συγχαρητήρια στη ΔΑΚΕ/ Π.Ε. Ξάνθης για τις εκλογές του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής της ΝΔ στην Ξάνθη Σ. Τσιλιγγίρης αναφέρει:
Θέλω να συγχαρώ θερμά τα μέλη της ΔΑΚΕ/ Π.Ε. Ξάνθης για τη μεγάλη τους νίκη, για ακόμη μια φορά, στις εκλογές του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης. Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και η στήριξη της εκπαίδευσης αποτελούν για εμάς ένα σημαντικό θεμέλιο για την πρόοδο της κοινωνίας και μια από τις σημαντικές προτεραιότητές μας. Καλή θητεία σ όλες και όλους τους εκλεγμένους.Σ

ΔΠΘ
Δράση δάσωσης με 1.000 δέντρα με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη
Το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και η ανάδοχος εταιρία Υλωρική Ε.Ε. θα πραγματοποιήσουν την σήμερα (Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019) στις 10:30 π.μ. στον χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή (πλησίον της Πρυτανείας) πρότυπη δάσωση μη δασικής γης για τις ανάγκες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Η δάσωση αυτή, που θα γίνει με περίπου 1000 δέντρα σε χώρο έκτασης 10 στρεμμάτων που παραχώρησε το Δ.Π.Θ., θα προσφέρει για τα επόμενα χρόνια απορρόφηση 216,3 τόνων CO2 καθώς και σημαντικά οφέλη αναψυχής στους κατοίκους.
Η δάσωση θα γίνει με την παρουσία και συμμετοχή μαθητών και φοιτητών από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κομοτηνής.

Στο κέντρο Ξάνθης μεταφέρονται η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ξάνθης δεν λειτούργησαν την Παρασκευή 13/12/2019 και την Δευτέρα 16/12/2019, ώστε να εξυπηρετήσουν το κοινό, λόγω μεταφοράς των γραφείων σε νέα διεύθυνση.Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κανονικά από σήμερα (την Τρίτη 17/12/2019), στο κτήριο της νέας υπηρεσίας επί της οδού Γεωργίου Σταύρου 17 (πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας, κτήριο πρώην τράπεζας Alpha Bank).

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης έξω από τα δικαστήρια της Κομοτηνής σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους πολιτικούς πρόσφυγες
Σε ανακοίνωση- κάλεσμα η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης αναφέρει:
Δικάζονται την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στο Εφετείο Θράκης δύο πρόσφυγες, ο Χάμζα Χαντί και ο Μοχάμεντ Χαντάρ -υπήκοοι Μαρόκου- με συντριπτικές κατηγορίες περί διακίνησης δήθεν μεταναστών που είναι απολύτως ανυπόστατες.Και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν συμμετάσχει στο κίνημα στο Μαρόκο ενάντια στη διαφθορά του βασιλικού καθεστώτος ζητώντας περισσότερα δημοκρατικά δικαιώματα, ιδίως όμως ο Χάμζα Χαντί είναι πολιτικός ακτιβιστής που έχει συλληφθεί από τη μαροκινή αστυνομία και έχει φυλακισθεί τρεις φορές με κατασκευασμένες κατηγορίες, η μητέρα του έχει πέσει θύμα βασανισμού από την αστυνομία, ενώ ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει αναφορά για την αυθαίρετη σύλληψη και κράτησή του στο Μαρόκο ενώ ήταν και μέλος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μαρόκου.
Καλούμε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου έξω από τα δικαστήρια της Κομοτηνής σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους πολιτικούς πρόσφυγες Χάμζα Χαντί και Μοχάμεντ Χαντάρ. Άσυλο και στέγη σε πρόσφυγες και μετανάστες – Όχι στον ρατσιστικό φράχτη στον Έβρο και στην Ευρώπη-φρούριο.
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από τους ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 από τις 16:00 έως τις 21:00,διοργανωνουν την τελευταία εξωτερική εθελοντική αιμοδοσία του 2019 και ταυτόχρονα Χριστουγεννιάτικη στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών «ΟΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ» στη Λευκίππου 3, στον Παλιό Καπνικό Σταθμό με συνθημα «Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται….. σε αυτούς που το χρειάζονται«

Μοιράσου το άρθρο: