Κομοτηνή 23-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις
Μανώλης Τσέπελης: 49 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξάνθης για το 2020
«Ρεαλιστικό» και «ισορροπημένο» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2020 ,έχουμε σχέδιο και ξέρουμε τι θέλουμε και που θέλουμε να πάμε τον δήμος μας. Στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται οι στόχοι στο επιχειρησιακό, η πολιτική βούληση και το στίγμα μας» σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής
Σε αριθμητικά στοιχεία ο προϋπολογισμός είναι: Προτεινόμενος 49 εκ. ευρώ και διαμορφωμένος 51 εκ. ευρώ. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης η διαφορά των 3 εκ. ευρώ προκύπτει από το δάνειο για τα LED, από το TEBA και τον Φιλόδημο που δεν περιλαμβάνονται. Τα εισπραχθέντα ανέρχονται σε 38,5 εκ. ευρώ και τα πληρωθέντα σε 21,5 εκ. ευρώ. Τέλος τον προϋπολογισμό του 2020 τον υπερψήφισε μόνο η δημαρχιακή παράταξη.

Στα 52.295.436 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το 2020
O προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το 2020υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με την αποχή των παρατάξεων Σύμπραξη Προοπτικής, Σπάρτακος και Πολη-τική ανατροπή, και την Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει κατά με τους περισσότερους συμβούλους της αντιπολίτευσης να απέχουν, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το 2020, ο οποίος ανέρχεται στα 52.295.436 ευρώ
Το ποσό για τις λειτουργικές δαπάνες ανέρχεται σε περίπου 30 εκ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 22 εκ. ευρώ το 30,7% (6,6 εκ. ευρώ) διατίθεται για την κάλυψη αναγκών κοινωνικής πολιτικής, το 4,6% (1 εκ. ευρώ) για πολιτιστικούς σκοπούς και προγράμματα άθλησης ενώ για προμήθειες για τις ανάγκες του δήμου διατίθεται ποσοστό 6,9% (1,5 εκ. ευρώ), στα ίδια επίπεδα περίπου με το 2019, και τέλος ποσοστό 29,7% έχει προϋπολογιστεί για έργα, στο τεχνικό πρόγραμμα.
Από την ψηφοφορία απείχε ο Σπάρτακος, με τον επικεφαλής κ. Κώστα Καραΐσκο να σημειώνει πως για τον καταμερισμό των ποσών στις διάφορες προτεραιότητες υπεύθυνη είναι κυρίως η διοίκηση, που βλέπει ποιες είναι οι ανάγκες, και οι ίδιοι ως παράταξη της αντιπολίτευσης, δεν μπορούν να πουν αν είναι επαρκές. Σημείωσε δε, ότι θεωρούν το ποσοστό 4,6% για τον πολιτισμό μικρό, ιδιαίτερα όταν σε αυτό περιλαμβάνεται και οι χορηγίες.

Στα 35 εκ. ευρώ ανέρχεται το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής
Στα 35.448.191,32 ευρώ ανέρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο, όπως παραδέχτηκε και η Δημοτική αρχή, πρόγραμμα, για το οποίο θα κάνει κινήσεις ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που θα κληθούν να το εφαρμόσουν, έστω και προσωρινά
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προγράμματος, ο δήμος θα προχωρήσει στην εύρεση, μέσω ανοιχτών διαδικασιών, έξι μηχανικών, διαφόρων ειδικοτήτων, που θα εργάζονται με παροχή υπηρεσίας για ένα έτος. Τρεις θα απασχοληθούν στην Τεχνική υπηρεσία, ενώ άλλοι τρεις στην Πολεοδομία, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στο Δήμο να κινηθεί γρηγορότερα και να μπορέσει να υλοποιήσει τα έργα που επιθυμεί ταχύτερα.
Μεγάλο και φιλόδοξο χαρακτήρισε το Τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, που σημείωσε πως ήταν πολύ χρήσιμη και η διαβούλευση που προηγήθηκε
Στο τεχνικό πρόγραμμα, σημείωσε, αποτυπώνουν ως δημοτική αρχή το όραμά τους για την πόλη, με παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.
Το τεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Δημήτρης Καρασταύρου, και περιλαμβάνει αφενός έργα προηγούμενων ετών που δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν παραδοθεί, παλιές μελέτες αλλά και έργα που σκοπεύει ο Δήμος να ξεκινήσει εντός του 2020.

Ανακύκλωση ρούχων πλέον και στον Δήμο Κομοτηνής
Κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε την σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και της εταιρείας «East-West Greece IKE» και των όρων αυτής για την υλοποίηση προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης – υπόδησης και λοιπών υλικών στο Δήμο και εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή αυτής.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ισμαήλ Λεβέντ εξήγησε ότι η συμβαλλόμενη εταιρία θα τοποθετήσει 26 κάδους αλλά και επιπλέον 38 κάδους εφόσον η εταιρεία κρίνει ότι είναι εφικτό και σκόπιμο να επεκταθεί το δίκτυο και σύμφωνα με την σύμβαση η εταιρία αναλαμβάνει και το «να παραδίδει 200 κιλά μεταχειρισμένων ρούχων ετησίως για τη διανομή σε ευπαθείς ομάδες μέσω των ειδικών δομών του Δήμου Κομοτηνής». Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης εξήγησε ότι υπάρχει «ιματιοθήκη στην κοινωνική υπηρεσία», αλλά για όσα ρούχα είναι φθαρμένα και «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δεύτερη φορά, αυτά θα τα ρίχνουμε στους κάδους». Κατ’ αυτό τον τρόπο ο Δήμος Κομοτηνής συμμορφώνεται με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που προβλέπουν την κατά το δυνατό χωριστή συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων υποδημάτων με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση τους ή την ανακύκλωσή τους.
Οι κάδοι θα τοποθετηθούν ως εξής:
Τοπική Κοινότητα Αιγείρου Αρχικά 1 – Αργότερα συνολικά 2
Δημοτική Κοινότητα Θρυλορίου Αρχικά οικ. Ροδίτη 1 οικ. Θρυλορίου 1
Δημοτική Κοινότητα Κομοτηνής Αρχικά 20 – Αργότερα συνολικά 55
Τοπική Κοινότητα Κάλχαντος Αρχικά 1- Αργότερα συνολικά 2
Τοπική Κοινότητα Σιδηροχωρίου Αρχικά 1 – Αργότερα συνολικά 2

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στις (15.30) (της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου) το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρων παρουσιάζει η έγκριση 12ης τροποποίησης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος δήμου Μύκης ,η συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Ύδρευση οικισμών Δ.Ε. Κοτύλης», η Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Μονάδα επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Εχίνου», ο ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για τη συγκρότηση της τριμελούς γνωμοδοτικής επιτροπής για τον προσδιορισμό της εν ζωή αξίας ζώων και η αποδοχή της έγκρισης και της υλοποίησης του έργου «Mineral Paths (ιαματικά μονοπάτια)» στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας InterReg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 και εξουσιοδότηση δημάρχου Μύκης.

Σε 25 σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής ράμπες και χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ
Την αποδοχή της χρηματοδότησης και την υποβολή αίτησης για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, μέσα από την οποία θα γίνουν παρεμβάσεις σε 25 σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής συνολικού ύψους 43 χιλιάδων ευρώ
Η πρόσκληση του προγράμματος αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων της χώρας για την κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες τους αρμοδιότητάς τους και αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης. ———
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο:
-2ο Νηπιαγωγείο
-4ο Νηπιαγωγείο
-5ο Νηπιαγωγείο
-6ο – 11ο Νηπιαγωγείο
-9ο Νηπιαγωγείο
-12ο Νηπιαγωγείο
-Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Νέας Καλλίστης
-Νηπιαγωγείο Κοσμίου
-Νηπιαγωγείο Νέου Σιδηροχωρίου
-3ο Δημοτικό Σχολείο –παλιό κτίριο
-4ο Δημοτικό Σχολείο
-9ο Δημοτικό Σχολείο
-Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη
-Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου
-Δημοτικό Σχολείο Νέου Σιδηροχωρίου
-4ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής (Συνοικισμός Ηφαίστου)
-Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κικιδίου
-Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδεράδων
-Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Φύλακα
-2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
-Γυμνάσιο Ν. Καλλίστης
-Γυμνάσιο Ν. Σιδηροχωρίου
-1ο Λύκειο Κομοτηνής
-3ο Λύκειο Κομοτηνής
-ΕΕΕΕΚ Υφαντών (2 κτίρια)

Δ. Χαρίτου: Εκτός deminimis η Ροδόπη
«Η κυβέρνηση αφού εξαίρεσε όλες τις καλλιέργειες της Ροδόπης που υπέστησαν ζημιές, καθώς και τους κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε δεινή θέση, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την καταβολή 2,4 εκατ. ευρώ για τους καπνοπαραγωγούς μέσω των deminimis, χωρίς όμως να συμπεριλάβει τους παραγωγούς της Ροδόπης.» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου.
Στην ίδια δήλωση σημειώνει: «Εξαιρέσεις που γεννούν σοβαρά ερωτήματα, αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζει ότι τα εισοδήματα των πληγέντων παραγωγών έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, λόγω των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειες τους.»

800 συνοριοφύλακες έρχονται για εκπαίδευση στην Κομοτηνή
Στην τελετή ορκωμοσίας των 228 πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων στην Κομοτηνή παραβρέθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη Ευριπίδη Στυλιανίδη . Ο βουλευτής, αφού συνεχάρη του δόκιμους, έδωσε και την είδηση ότι «περιμένουμε τους επόμενους μήνες 800 συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν – 400 στη Θράκη και 400 στα νησιά- να εκπαιδευτούν εδώ» (εν. στην ΣΔΑ Κομοτηνής).
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η εκπαίδευση των συνοριοφυλάκων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020.
Ο κ. Στυλιανίδης στις δηλώσεις του κάλεσε και τους γονείς των στρατιωτών που για λίγες μέρες θα μετακινηθούν στον Έβρο, «να μην διαμαρτύρονται». «Τα παιδιά τους δεν θα τα χάσουν. Στρατιώτες είναι, θα πάνε εκεί που πρέπει να κάνουν το χρέος τους προς την πατρίδα και θα επιστρέψουν εδώ» .

Το πρόγραμμα «προσfΕΕρουμε» στην Κομοτηνή
Την Κομοτηνή και το παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Aντώνιος Αυγερινός, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ κ. Μαρία Λεοντάρη και ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής κ. Γιάννης Πολίτης, στο πλαίσιο της δράσης «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί μία κοινωνική πρωτοβουλία του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του ελληνικού πληθυσμού.
Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στον χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων παρουσία εκπροσώπων του πυροσβεστικού σώματος, του στρατού, της περιφέρειας και της μητρόπολης.
O πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός μίλησε για το Ε.Ε.Σ, η δράση του οποίου όπως σημείωσε, τον κάνει να αισθάνεται υπερήφανος, εκφράζοντας την ελπίδα του όλα τα τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απανταχού της Ελλάδας να έχουν την ίδια απόδοση εθελοντικού και έργου στην τοπική κοινωνία.
«Θέλουμε να μετασχηματίσουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε έναν νέο, σύγχρονο, καινοτόμο και αλληλέγγυο κοινωνικό οργανισμό» κλείνοντας την ομιλία του O πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός

Αποχαιρετισμός στον τέως Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή
Έφυγε από τη ζωή ο τέως Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή σε ηλικία 83 ετών, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στα Αρριανά, όπου πλήθος πιστών της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως και θεσμικοί εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν την επί δεκαετίες θρησκευτική «κεφαλή» των μουσουλμάνων της Ροδόπης.
Aπέστειλαν στεφάνια προς τιμήν του αείμνηστου τέως Μουφτή, η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Καλατζής και το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης.
Στην κηδεία του, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, ο Βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής, σοφολογιώτατος κ. Χαλήλ καθώς και ο πρώην Μουφτής Ξάνθης κ. Εμίν Σινίκογλου.

Επιτυχόντες στους Διαγωνισμούς «ΘΑΛΗΣ» και «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, το Παράρτημα της Ροδόπης, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον 80 Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» για τους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου, καθώς και για τον 10ο Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» για τους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου.
Ο eπιτυχόντες μαθητές στους Διαγωνισμούς «ΘΑΛΗΣ» και «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» ,θα διαγωνιστούν στις επόμενες φάσεις των διαγωνισμών, «ΒΙΩΝ» (για τους επιτυχόντες του «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ») και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» ( για τους επιτυχόντες του «ΘΑΛΗΣ»). Οι διαγωνισμοί «ΒΙΩΝ» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» θα πραγματοποιηθούν στις 18 Ιανουαρίου του 2020 (9:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.) στο 3ο Γ.Ε.Λ. Κομοτηνής (Φιλίππου 33). Οι μαθητές που θα διαγωνιστούν πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του 3ου Γ.Ε.Λ. Κομοτηνής στις 8:45 π.μ. και να έχουν μαζί τους στυλό, μολύβι και γεωμετρικά όργανα (γνώμονα, μοιρογνωμόνιο και διαβήτη).——-
Οι μαθητές που πέτυχαν στους παραπάνω διαγωνισμούς είναι:
Επιτυχόντες «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»
Κιουτσούκ Βεφά – 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Κωνσταντινίδης Γεώργιος – 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Λαζαρίδου Πελαγία – 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Ντίνος Κωνσταντίνος – 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Πάντσιου Χάρις – 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Στρουμπακίδης Στέφανος – 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Τοπαλίδης Άγγελος – 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Τσιακίρη Ραφαέλα – 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Επιτυχόντες «ΘΑΛΗΣ»
Γιουμπάνη Ραφαήλ – Β’ Γυμνασίου – 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Δαλακούρα Αθανασία – Β’ Γυμνασίου – 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Εξάρχου Ευστάθιος – Β’ Γυμνασίου – 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Τσαρτάλη Ελένη – Β’ Γυμνασίου – 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Χατζηιωαννίδη Αικατερίνη – Β’ Γυμνασίου – 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Κουμπάκης Κωνσταντίνος – Γ’ Γυμνασίου – 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Ράπτης Κωνσταντίνος – Γ’ Γυμνασίου – Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής
Ράπτης Νικόλαος – Γ’ Γυμνασίου – Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής
Φωτεινιάς Ιωάννης – Γ’ Γυμνασίου – 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Ασημίδου Αναστασία – Α’ Λυκείου – 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
Πετρέλης Παναγιώτης – Α’ Λυκείου – 1ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
Τσαρακτσίδης Γεώργιος – Α’ Λυκείου – 1ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
Τσολακίδη Φαίδρα – Μαρία – Α’ Λυκείου – 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
Χατζή Μουσταφά Μεχμέτ – Α’ Λυκείου – 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
Ηλιόπουλος Δημήτρης – Β’ Λυκείου – 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
Φαλαλάκη Μυρτώ – Β’ Λυκείου – 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής
Σουσανίδης Ηλίας – Γ’ Λυκείου – Μουσικό Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής

Bραβείο Βravo society στο Xanthi Tech Lab
Σε μια διαφορετική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Xanthi Techlab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, βραβεύτηκε στα πλαίσια των Bravo Sustainable Dialogue και Awards στην κατηγορία Bravo Society ως «Δομή συνεργασίας και ενίσχυσης της νεολαίας».
Με την αμέριστη υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. συνεχίζοντας τις καινοτόμες δράσεις την περασμένη χρονιά το Χanthi Techlab πραγματοποίησε περισσότερες από 200 δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής, καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Κατά αυτόν τον τρόπο συμμετείχε φέτος στον κοινωνικό διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη αποδεικνύοντας τη συνεισφορά του στο τοπικό οικοσύστημα.
Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος του Xanthi TechLab Δημήτρης Γιαννακούδης.—–
«Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών.
Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ».

Τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Κομοτηνής
Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν χθες Δόκιμοι Αστυφύλακες της 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2019-2021, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Κομοτηνής.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων), όπου ορκίστηκαν (228) Δόκιμοι Αστυφύλακες, παρέστη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό.
Συνοδευόταν από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη και τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Τζουβάνα, ο οποίος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Έκτακτη συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση με τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την Ορκωμοσία των Δοκίμων Αστυφυλάκων του Τ.Δ.Α Κομοτηνής. Αιτία της έκτακτης αυτής επίσκεψης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, «ήταν η άδικη και προσβλητική διαταγή του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗ Μιχαήλ με την οποία μετακίνησε συνάδελφο μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Σαπών στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλαγανής, ανταλλάσσοντας τον μάλιστα με άλλον που μετακινήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλαγανής στο Α.Τ. Σαπών χωρίς να υπάρχει σαφής αιτιολογία.»
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι στον κ. Επιθεωρητή αναφέρθηκαν, επίσης «τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης μας και δεν επιλύονται παρά τις επαναλαμβανόμενες, κενές υποσχέσεις και εντολές που δίνονται σε τοπικό επίπεδο. Από την πλευρά του αναφέρθηκε ότι άμεσα θα δρομολογηθούν κάποια από τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στη Ροδόπη ενώ θα γίνει προσπάθεια με τους αρμόδιους όσον αφορά το μεγαλύτερο «αγκάθι» μας που είναι η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.»
Και η ανακοίνωση της Ένωσης καταλήγει: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ομοσπονδία μας η οποία, με τα γρήγορα αντανακλαστικά της ενήργησε άμεσα ώστε να φτάσει η καταγγελία και αγανάκτηση μας ως τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, γνωστοποιώντας του την κατάφωρη καταπάτηση της εργασιακής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας σε εποχές που βαλλόμαστε συνεχόμενα από ρατσιστικές σε βάρος μας επιθέσεις που σκοπό έχουν να καταρρακώσουν το φρόνημα των αστυνομικών.

Αλλαγή σε λαϊκές αγορές στο Δήμο Αβδήρων
Λόγω των γιορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, η λαϊκή αγορά Γενισέας θα γίνει την Τρίτη 24 και την επόμενη Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, ενώ η λαϊκή αγορά Σελέρου θα γίνει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου. Για τις ανωτέρω ημερομηνίες δεν θα διατεθεί λεωφορείο του δήμου για την μετακίνηση των καταναλωτών.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου επιστρέφουν τα «δώρα» στο βαρέλι του τροχονόμου
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, με σύνθημα «ρυθμίζουμε την κυκλοφορία της χαράς και προσφοράς» η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων ν. Ροδόπης και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης συγκεντρώνουν δώρα για τον σύλλογο ΔΑΔΑΑ ν. Ροδόπης, τον σύλλογο φροντίδας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι» ν. Ροδόπης και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Την εκδήλωση στηρίζουν το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.
Οι φορείς καλούν τους πολίτες , να συνδράμουν με παιδικά βιβλία, παιχνίδια και είδη ζωγραφικής για παιδιά. Πού αλλού; Φυσικά, στο βαρέλι του τροχονόμου!

Bazaar του γηροκομείου Ξάνθης
Φιλανθρωπικό bazaar του γηροκομείου Ξάνθης διοργανώνεται την Τρίτη 24, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στην «Ευχούπολη» της πλατείας Δημοκρατίας από το γηροκομείο Ξάνθης.
«Ευχόμαστε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια και να αγοράσετε χειροποίητα δωράκια για τους αγαπημένους σας, τα οποία δημιούργησαν οι εθελοντές του γηροκομείου μας με σκοπό τα έσοδα να δοθούν για αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση των γιαγιάδων και των παππούδων μας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, μαζί με ευχές των ημερών.

Το Δ΄Σώμα Στρατού αρωγός στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με Φιλανθρωπικό Bazaar στη λέσχη Αξιωματικών
Το Δ΄ Σώμα Στρατού, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, θα διοργανώσει σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar σήμερα (τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 )από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

O «Καρυοθραύστης» από το Μπαλέτο Θεάτρου Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019
Tην παράσταση «Καρυοθραύστης» από το Μπαλέτο Θεάτρου Μόσχας θα έχουν οι φίλοι του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής να παρακολουθήσουν, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, χάρη στην πρωτοβουλία και με δαπάνες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα δοθούν δύο δωρεάν παραστάσεις, μία απογευματινή στις 4 μ.μ. και μία βραδινή στις 8 μ.μ., για τις οποίες η εξασφάλιση προσκλήσεων θα γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, μέσω μιας πλατφόρμας που υποστηρίζεται τεχνικά από τη Διεύθυνση Διαφάνειας της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα είτε από τον ιστότοπο της Περιφέρειας ΑΜΘ (www.pamth.gov.gr) είτε απευθείας στον εξής σύνδεσμο: http://84.205.238.78/megaro/ —
Για τυχόν προβλήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Κωνσταντίνο Χουβαρδά, τηλ: 6970111112, e-mail: chouvi@gmail.com

«Ξάνθη 1970-2020 σαν ταινία «μια μαγευτική βραδιά
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις (19.30) στο «Elisso Xenia» hotel –και στην αίθουσα «Xenia» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Ξάνθη 1970-2020 σαν ταινία…». Το «Trio MusArti» από Ιωάννινα που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Λεοντάρη στο βιολί, τη Σοφία Πατσιούρα στο ακορντεόν και τη Φένια Τσαρσιλή στο πιάνο, ταξιδέψε το κοινό περίπου 300 καλεσμένων με μαγικές μουσικές από τον κινηματογράφο.
Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρηστός Μέτιος το μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ Αντώνης Πασχάλης ,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ,ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου Σωφρόνιος Γκουτζίνης ,ο Διοικητής του ΔΔ Σώματος Στρατού ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης πολλοί εκλεγμένοι από την τοπική αυτοδιοίκηση και πλήθος κόσμου
Ο νέος πρόεδρος της ΦΕΞ Απόστολος Τσότσος, παρουσίασε το πρόγραμμα αλλά και τους στόχους της ΦΕΞ για την νέα χρόνια σημειώνοντας ότι η ΦΕΞ πραγματοποιεί περίπου 300 εκδηλώσεις κάθε χρόνο αφήνοντας πολιτιστικές υποδομές αλλά ο όγκος πλέον είναι μεγάλος και υπάρχει η ανάγκη στήριξης από την κοινωνία την πολιτεία και κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση και άμεση συνεργεία .
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρηστός Μέτιος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την ΦΕΞ για την πρόσκληση ,σημείωσε ότι η ΦΕΞ αποτελεί πρότυπο πολιτιστικού συλλόγου που επί 67 χρόνια αδιάκοπα με μεράκι και εργασία παράγει γνώση παιδεία και πολιτισμό για τους κατοίκους της ΑΜ-Θ και τους επισκέπτες της περιοχής .Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου Απόστολο Τσότσο αλλά και όλα τα μελή για την σημαντική πολιτιστική πρόσφορα τους, ευχήθηκε να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι την παράγωγη έργου και ευχήθηκε καλές γιορτές στους παραβρισκόμενους .
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σημείωσε ότι ο Δήμος Ξάνθης θα είναι πλέον αρωγός στην προσπάθεια αυτή της πολιτιστικής παράγωγης που αφήνει έργο αλλά και σημαντικές υποδομές για μελλοντικές γενιές .Κλείνοντας την συντομία ομιλία του και απευθυνόμενος στα μελή της ΦΕΞ είπε δεν είστε μονοί θα είμαστε με όποιον τρόπο μπορούμε μαζί σας για το κοινό και ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου μας της Ξάνθης.
Εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ευχήθηκε η πορεία της ΦΕΞ να είναι δυναμική και δημιουργική και στο μέλλον όπως είναι τώρα σημείωσε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία της ΦΕΞ την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης ,συνεργάζονται για τα μαθήματα και της διάλεξης στην Ορθόδοξη Θεολογία που φέτος θα εμπλουτιστεί και μια ορθόδοξη προσέγγιση στην τέχνη του κινηματογράφου προβάλλοντας 8 ταινίες μέσα στο 2020.

Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης στην Ξάνθη παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Τάσου Κωνσταντινίδη: Δύο διαφορετικές μέρες ΙΙ
Σήμερα (Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου) στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης στην Ξάνθη παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Τάσου Κωνσταντινίδη.Ο δραστήριος Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου των Πυροσβεστών Ξάνθης, στο δεύτερο βιβλίο του, μετά το σχολικό εκφοβισμό, ασχολείται με το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο Γιάννης Μπούτος, η Μαρία Τέη, ο Περικλής Καλογιάννης και ο Θανάσης Μουσόπουλος.

Καμήλες και Ντιβιτζήδες στην Κομοτηνή
Το δρώμενο «Καμήλες και Ντιβιτζήδες» θα παρουσιάσει στις 28 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και ώρα 11:30 πμ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής.
Το δρώμενο «Καμήλες και Ντιβιτζήδες» αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά πρωτοχρονιάτικα έθιμα της Ανατολικής Ρωμυλίας και τελείται από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.—–
Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στην Αρχαιότητα και παραπέμπει στις γιορτές προς τιμή του Θεού Διονύσου, όπου οι πιστοί μεταμφιέζονταν και τιμούσαν τον θεό με σάτιρες και χορούς σε «ξέφρενους» ρυθμούς. Μετά την επικράτηση της χριστιανικής θρησκείας, διαμορφώθηκε ανάλογα για να μπορέσει να διατηρηθεί. Στήνεται ένα μεγάλο γλέντι με όργανα στην πλατεία με τις Καμήλες και τους Ντιβιτζίδες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς βρίσκονται πάντα στο εσωτερικό του κύκλου χορεύοντας με ιδιαίτερο τρόπο . Με αυτό τον τρόπο , κόσμος και καμήλες αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο και καλώς ορίζουν τον καινούργιο.

Ο Άη Βασίλης μοιράζει τα δώρα του σήμερα στις 4 το απόγευμα στη Σταυρούπολη
Ο Άη Βασίλης ξεκινά να μοιράζει τα δώρα του από την Πλατεία Σταυρούπολης σήμερα (τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα) στις 16:00 σε μια πλούσια εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, η Αντιδημαρχεία ΔΕ Σταυρούπολης, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης «Ορφέας», ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Τέχνης και Παράδοσης της Δ.Ε. Σταυρούπολης, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Ξάνθης και το καφέ «ΓΕΥΣΕΙΣ» .—
Την εκδήλωση θα ανοίξει το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Λεβάκη με χριστουγεννιάτικα τραγούδια δίνοντας παράλληλα τη σκυτάλη στα Ξωτικά της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο» για μπαλονοπαιχνιδίσματα, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και ένα χριστουγεννιάτικο σόου για παιδιά.Με κάλαντα από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Σταυρούπολης και όλους τους παρευρισκόμενους θα καλωσορίσουν τον Αη Βασίλη που μαζί με τα ξωτικά του θα μοιράσει δώρα και μπαλόνια σε όλους τους μικρούς φίλους. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα μοιράζονται γλυκά και άφθονο ζεστό γλυκό κρασί σε όλους τους συμμετέχοντες και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική και περιφορά για τα πρώτα χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα στις γειτονιές του οικισμού.

47χρονος ημεδαπός συνελήφθη με επτά κιλά λαθραίο καπνό
Συνελήφθη , στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του και κατέσχεσαν:
6.890 γραμμάρια καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
1 αυτοσχέδια χειροκίνητη μηχανή κοπής φύλλων καπνού
2 χειροκίνητες συσκευές γεμίσματος τσιγαροσωλήνων
1 ηλεκτρική μηχανή γόμωσης τσιγαροσωλήνων
1 ηλεκτρονική ζυγαριά
12 παρασκευασμένα τσιγάρα
2.300 τσιγαροσωλήνες
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Συλλήψεις μη νόμιμων μεταναστών στην Ξάνθη
Στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν 36χρονο ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Συνολικά στην περιοχή της Θράκης συνελήφθησαν το ίδιο 24ωρο (χθες -21-12-2019) τρεις (3) διακινητές, ένας 36χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία πλαστική βάρκα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Έφυγε από τη ζωή μόλις 44 ετών ο Μουσταφά Ερδάλ Πρόεδρος του «Αετού» Μίσχου
Στα 44 του έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του «Αετού» Μίσχου Μουσταφά Ερδάλ. Η κηδεία του τελέστηκε χθες στο χωριό σε κλίμα συγκίνησης, παρόντος πλήθους κόσμου.
Συλληπητήριο μήνυμα εξέδωσε η ΕΠΣ Θράκης: «Ο Πρόεδρος τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της ΕΠΣ Θράκης πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση του θανάτου του Μουσταφά Ερδάλ αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ της ένωσης και πρόεδρου του σωματείου ΑΕΤΟΣ ΜΙΣΧΟΥ. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Πρόταση μετονομασίας του γηπέδου Μίσχου έκανε ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν: «Ο Μουσταφά Ερδάλ αφιέρωσε μια ζωή στο τοπικό ποδόσφαιρο και στον Αετό Μίσχου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Άμεσα θα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να μετονομαστεί το δημοτικό γήπεδο Μίσχου σε γήπεδο Μουσταφά Ερδάλ».
Συντριβή 5-0 για ΑΟΞ στην Τρίπολη
H ΑΟΞ με μια απογοητευτική εμφάνιση έχασε με 5-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Ο Αστέρας με πέντε διαφορετικούς σκόρερ επικράτησε της Ξάνθης με 5-0 πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη σε ένα ματς παράσταση για ένα ρόλο.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανώς κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο, στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Μοιράσου το άρθρο: