Άμεσες είναι οι αντιδράσεις φορέων και βουλευτών στην ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας των έξι τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη, μετά από την σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, αλλά και για τα άλλα 32 τμήματα στην υπόλοιπη χώρα.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να τιμωρεί τον ελληνικό λαό», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Παράλληλα, αναφορά προς της Υπουργό Παιδείας κατέθεσε και ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος ζητά να γίνουν γνωστοί «οι πραγματικοί λόγοι που ώθησαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τέλος, για αυτό το θέμα, στις 6 σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός:

«Εν όψει των τελευταίων εξελίξεων, μετά την ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας των νέων τμημάτων Tριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Λασίθίου, θεωρώ απολύτως επιβεβλημένη την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και των θεσμικών φορέων της περιοχής για την διαμόρφωση “οδικού χάρτη ενεργειών”, που θα πρέπει να γίνουν για την επίτευξη του μεγάλου στόχου – που δεν είναι άλλος – από την άρτια λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και των άλλων σχολών του νομού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βαρδάκη:

«Η Κυβέρνηση μετά την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, προχωρά αποφασιστικά ένα ακόμα βήμα ώστε να πράξει κάτι αντίστοιχο και στην παιδεία.
Σήμερα η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας 38 πανεπιστημιακών τμημάτων, συρρικνώνοντας κι άλλο τη δωρεάν μορφή της και ρίχνοντας στον κάλαθο των αχρήστων δίκαια και διαχρονικά αιτήματα τοπικών κοινωνιών, που σε συνδυασμό με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας δημιουργήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημερινή ηγεσία, με τις ευλογίες προφανώς του Πρωθυπουργού προχωρά χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς κανένα διάλογο, όχι απλά να αναστείλει τη λειτουργία 38 τμημάτων, αλλά ταυτόχρονα να πριμοδοτήσει τις ιδιωτικές σχολές και κολλέγια, δημιουργώντας συνθήκες μάθησης για λίγους.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να τιμωρεί τον ελληνικό λαό, στέλνοντας καθημερινά το μήνυμα της επιστροφής στην δική της κανονικότητα».

Η αναφορά του κ. Μαμουλάκη

«Για μια ακόμα φορά η Υπουργός Παιδείας μας επιφυλάσσει αρνητικές εκπλήξεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση, χωρίς προειδοποίηση, η κ. Κεραμέως αποδεικνύει με τις αποφάσεις της ότι ο μόνος στόχος είναι να γκρεμίσει ό,τι έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια τακτική που ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Ελπίζω κι εύχομαι να αναθεωρήσει την απόφασή της, αναλογιζόμενη τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες».

Μοιράσου το άρθρο: