Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή των Καρναζέικων του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018. Η πυρκαγιά εντοπίστηκε μέσα ρεματιά και καίει δασική έκταση με αγριελιές, πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Ναύπλιο και το Αργος. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Κρήτης αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Οδηγίες προστασίας στον σύνδεσμο:

https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies
Ακολουθήστε facebook: Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης

Μοιράσου το άρθρο: