Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, όπου αστυνομικοί προχώρησαν σε ενδελεχείς ελέγχους ατόμων και χώρων με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 6 άτομα, ενώ η όλη επιχείρηση στηρίχθηκε και στην παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών υπόπτων.

Πάντως οι έρευνες είναι στοχευμένες και αφορούν στη διακίνηση σφαιρών και όπλων και πραγματοποιούνται μετά και το γνωστό περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μέσα μεσημέρι στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας.
Να υπενθυμίσουμε ότι παρέμβαση για το θέμα έχουν κάνει δύο βουλευτές του Ηρακλείου -ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25- ενώ πραγματοποιήθηκε και Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ανεξέλεγκτης και ορατά επικίνδυνης για την ανθρώπινη ζωή παραβατικότητας μελών οικογενειών που η δράση τους προσομοιάζει με αυτή εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν με ανακοίνωσή τους και οι Ειδικοί Φρουροί.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανακτσίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη μακρόπνοου, έξυπνου και αποτελεσματικού σχεδιασμού, που θα συμπεριλαμβάνει τη σταθερή παρουσία τόσο των αστυνομικών, όσο και των ειδικών τμημάτων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τσανακτσίδη στην ΕΡΤ Χανίων:

Διαβάστε την επιστολή / ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης

η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά την άμεση «επανασύσταση της ΥΠΑΣΕΚ με έδρα το Ρέθυμνο», αλλά και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικών υπηρεσιών της Κρήτης. Εξάλλου, σύμφωνα με την Ένωση, η κυβέρνηση «πρέπει να καταλάβει ότι εγκληματικότητα και μάλιστα βαριάς μορφής υπάρχει και εδώ, και όχι μόνο στην Αθήνα».

«Οι ευθύνες πολλές, αλλά δεν είναι της ώρας. Αυτό που είναι σημαντικό και μπορεί, κατά τη γνώμη μας, να επιφέρει άμεσα κάποια αποτελέσματα στην καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας είναι τα εξής:

Α) Άμεση επανασύσταση της ΥΠΑΣΕΚ με έδρα το Ρέθυμνο και με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων από τα Προεδρικά Διατάγματα.

Β) Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικών υπηρεσιών της Κρήτης.

Γ) Άμεση επαναφορά του άρθρου 9, παράγραφοι 1 και 2 “Δεν κρίνεται δικαιούχος” του κεφαλαίου Δ του ΦΕΚ 393/2008, το οποίο καταργήθηκε με το ΦΕΚ 1275/2016 και αφορά άμεσα την καταπολέμηση της ζωοκλοπής.

Η τωρινή κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την καταπολέμηση της ανομίας και της εγκληματικότητας ως αντιπολίτευση, καθότι η προηγούμενη κοινώς “απέτυχε”. Στην Κρήτη μέχρι στιγμής δεν είδαμε τίποτα από τα υποσχόμενα. Πρέπει να καταλάβει ότι εγκληματικότητα, και μάλιστα βαριάς μορφής, υπάρχει και εδώ, και όχι μόνο στην Αθήνα.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης δεσμεύεται να υποβάλει εκ νέου υπόμνημα στον αρχηγό του σώματος, καθώς και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας με όσα έχει διαπιστώσει, αλλά και επιπλέον προτάσεις πού δύναται να δώσουν λύσεις στην ήδη οξυμένη κατάσταση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

Μοιράσου το άρθρο: